Recept: Glutenfri prinsesstårta

13 Jun

En underbar prinsesstårta, glutenfri förstås!

Ingredienser

 

 

 

50 gr smör/margarin
1 dl kokande vatten
2 ägg
2 dl socker
3 dl fin glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
smaksätt efter tycke
smör/margarin och glutenfritt ströbröd till formen

Fyllning:

5 gelatinblad (kan uteslutas, det gjorde jag, men då blir fyllningen inte lika fast)

2 dl vaniljsås

2 tsk vaniljsocker

5 dl vispgrädde

Garnering:

400 g grön marsipan

Lite rosa marsipan

Florsocker

Gör så här:

0. Sätt igång ugnen på 175 grader

1. Smält smöret/margarinet med det kokande vattnet

2. Vispa ägg och socker pösigt

3. Blanda mixen med bakpulver och smaksättning och tillsätt 
det i äggsmeten

4. Tillsätt det smälta smöret/margarinet och vattnet

5. Häll i en smord och bröad (med glutenfritt ströbröd) 
form

6. Grädda längst ner i ugnen i ca 30 minuter

7. Låt kallna. (Ställ gärna in i frysen i ca en halvtimme, då blir den inte så smulig sen)

8. Dela den i två delar.

9. Gör fyllningen: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa vaniljsåsen. Krama ur gelatinbladen och lägg i de i vaniljsåsen och rör tills de stelnat. Vispa grädden tjock och fast. Rör ihop vaniljsåsen med vispgrädden.

10. Bred på sylten+gräddfyllningen på lager ett och bara gräddfyllningen på lager på toppen. Spara lite och bred på runt om.

11. Kavla ut den gröna marsipanen till ett ca 3 mm tjockt lock. Ta lite florsocker och sprid ut på locket så att det inte blir så kladdigt. Lägg på locket på tårtan. Jämna till runt kanterna.

12. Forma en ros av den rosa marsipanen. Sätt den ovanpå. Pudra på florsocker med en te-sil.

13. Njuut!!

 

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

3 Responses to “Recept: Glutenfri prinsesstårta”

  1. Madelene:) May 1, 2011 at 11:49 #

    Ser verkligen god ut!!

Trackbacks and Pingbacks

  1. Vetemjöl i marsipan? | Glutenfritt liv - May 1, 2011

    [...] För ett tag en  bakade jag en prinsesstårta. När jag skulle baka hade jag köpt ett färdigt marsipanlock. Det var inget gluten i, men i ett [...]

Leave a Reply