JORDGUBBSMUFFINS!!!

24 Jun

Heej! Idag har jag bakat underbara, maffiga, superlyckade jordgubbsmuffins!! De blir helt underbara, jordgubbarna börjar koka när de är i ugnen och då blir det som en jordgubb- och vaniljkräm i muffinsarna när de är klara! Och sen vispar man på vaniljgrädde och halverar en jordgubbe på toppen innan servering. Kan knappt tänka på de utan att det börjar vattnas i munnen! Här kommer receptet:


CA 16 BAMSEMUFFINS

DU BEHÖVER:

  • 100 g rumstempererat smör
  • 3 dl socker
  • ca 3.5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk bakpulver
  • 2.25 dl mjölk
  • 2-3 tsk äkta vaniljsocker (med små svarta prickar i)
  • 4 äggvitor
  • 1 liter färska jordgubbar
  • vaniljvisp (eller vispgrädde med vaniljsocker och florsocker i)

GÖR SÅ HÄR:

0. Sätt ugnen på 175 grader
1. Vispa det rumstempererade smöret med sockret. Det ska bli som en grynig massa.
2. Häll i vaniljsocker, bakpulver och glutenfri mjölmix. Vispa.
3. Häll i mjölken. Fortsätt vispa tills det blir en jämn smet.
4. Vispa äggvitorna till ett hårt “marängskum” i en skål vid sidan av.
5. Hacka jordgubbarna i åttondelar. Spara 9 st till garnering.
6. Blanda marängsmeten och de hackade jordgubbarna i resten av smeten.
7. Dela upp i 16 stora* muffinsformar. (*De som är större än vanliga och är gjorda av lite hårdare papper)
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Tills de är gyllenbruna.
Vid servering:
9. Vispa vaniljvispen.
10. Klicka ut en lagom stor klick vaniljvisp på varje muffin. Garnera med en halv jordgubbe. (Om det blir en jordgubbe över, vilket det borde bli om du sparade nio, ät upp den!)
11. Njuuuuuuut!!!!!! Helst med tesked!
Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

No comments yet

Leave a Reply