Gotlänska chokladrutor!

18 Jul

Hej! De här knapriga kakorna är heelt underbara, tillsammans med vaniljglass är den perfekt! De heter Gotlänska chokladrutor för att jag brukar göra de på sommarn på Gotland. Dessa är starkt förknippade med sommar!


Du behöver:
100 g smör
3 dl glutenfri mjölmix
2.5 msk kakao
1 dl socker
Gör så här:
0. Sätt ugnen på 220 grader
1. Knåda ihop allt till en lite kletig deg. Det kommer först kännas som om det är omöjligt, att det är alldeles för mycket mjöl, men fortsätt knåda, tillslut blir det en kladdig deg!
2. Dela degen i tre delar
3. Rulla varje del till en rulle, lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper, platta till de lite så att varje rulle blir  ca 7 mm tjock. Gör de ganska långa, ca 20 cm
4. Sätt in i ugnen
5. Efter ca tre minuter, sänk värmen till 150 grader och låt de stå inne i 15 minuter till. Passa så att de inte bränns!
6. Direkt när du tagit ut plåten, skär längderna (som nu ska vara väldigt platta) i ca 2 cm tjocka, sneda bitar.
7. Låt svala/torka.
8. NJUUUUUT!!!!!
Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

No comments yet

Leave a Reply