Världens saftigaste,, Ljust bröd

23 Jul

Det här brödet blir otrolig saftigt och mjukt! Inga smulor alls och jättelätt att bre på stenhårt smör! Superenkelt att göra och med lite smör och ost på blir det en macka “to remember”. OBS! Degen ska vara kladdig.


Du behöver:
25 g jäst
4 dl vatten (fingervarmt)
30 g smält smör
1 – 1.5 tsk salt
ca 1/2 dl flytande honung
450 g finax glutenfri mjölmix (ca 7.5 dl)
Till garnering: olivolja och rosmarin
Gör så här:
0. Sätt ugnen på 200 grader
1. Lös upp jästen i vattnet.
2. Tillsätt övriga ingredienser.
3. Vispa kraftigt med elvisp i ca 5 min.
4. Häll i smeten i en smörjd, avlång form.
5. Pensla med olivolja och strö på lite rosmarin.
6. Låt brödet jäsa under en ren bakhanduk i ca 35 min.
7. Grädda i ca 25 min.
8. NJUUUT!!!
Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

2 Responses to “Världens saftigaste,, Ljust bröd”

  1. lisa February 26, 2011 at 09:23 #

    låter gott

  2. Ellie August 26, 2011 at 19:21 #

    Det är en av mina favorit bröd. jätte gott att rosta!

Leave a Reply