Två frågor!

30 Jul

Hej! Har fått två frågor som jag tänkte svara på!

nr 1; Hej!
Hur är det med glukos och glukossirap? Kan man som glutenintolerant äta det? Vissa säger att en del är framställt av vete och andra säger att det är framställt av majs. Man kanske får testa sig fram? Glass, godis och allt sådant gott innegåller ju oftast glukos.
Bra blogg du har :)
Zandra
Svar: Tack! Jag har hört att glukos och glukossirap är helt ok. Här kan du läsa mer om det, jag fattar inte riktigt allt, men så mycket förstår jag ändå att det är ok. http://www.celiaki.se/jag-ar/glutenintolerant/Vilken-mat-kan-jag-ata-vid-celiaki/Gluten-i-glukossirap/


Nr 2
; Hej!
Kul att jag fann din blogg då även jag är glutenintolerant. Jag såg ditt recept på amerikanska pannkakor och blev sååå sugen! ;)
Har bara en lite fråga.. det handlar om lakrits. Kan man äta det? Har läst att lakris innehåller vete, men det kanske bara är vissa.
Ha det bra!
Kram Zandra
Svar: Ja, det kan man! Lakrits i sig innerhåller inte gluten, men ibland tillsätts det i godis som s k “bindningsmedel”. Men om det inte står vetemjöl (eller vete eller liknande) i innerhållsförteckningen så är det fritt fram! och tur är det, lakrits som är så gott!!
Salta lakritsfiskar från karamellkungen (och många fler lakritsgodissorter) är glutenfria!
Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

No comments yet

Leave a Reply