Grön kantarelltoast

28 Aug

Det här är en suveränt god svampröra som passar bra på kräftkalaset. Kan serveras ljummen.

Du behöver:

1 liter kantareller

7-8 cocktailtomater, inte för stora

1 påse babyspenat à 70 g

1 färsk rödlök

matolja att steka i

salt, svartpeppar

renskurna brödskivor, inte för tjocka, glutenfria

 

Gör så här:

  1. rensa svampen. Dra itu kantarellerna på längden, det kan vara rätt stora bitar så att det syns att det är kantareller! Skala och skär upp rödlöken i ”fjärdedelsringar”. Skiva tomaterna.
  2. Hetta upp lite matolja (inte olivolja) i en stekpanna och fräs svampen under omrörning tills den börjar dofta gott. Lägg på löken och låt den mjukna utan att den tar färg (ner med värmen lite). Tillsätt tomatskivorna och vänd ner spenaten och låt den bara precis mjukna. Ta pannan av värmen innan bladen skrynklat ihop sig till spenatröra! Smaka av med lite salt o svartpeppar.
  3. Ta en ny panna och stek på bröskivorna, bägge sidorna, så de blir lagom rostade. Har du en brödrost som bara används för glutenfritt bröd kan du istället rosta i den.
  4. Fördela röran på brödskivorna och se till att det hamnar några vackra kantarellbitar överst som garnering. Så att man ser (och luktar) att detta minnsan är kantarelltoasts!

Glutenfritt. Laktosfritt.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

No comments yet

Leave a Reply