Jordgubbar i maränggrottor

28 Aug

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 liter jordgubbar
  • laktosfri glass
  • salt

Sås

  • 2 nektariner
  • 3 passionsfrukter
  • 1 msk florsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250°C. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa i socker, bakpulver och 1/2 krm salt.
2. Klicka ut smeten i engångsmazarinformar. Gör en fördjupning i mitten med en tesked.
3. Sätt in marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen. Låt marängen stå i ugnen minst 3 1/2 timme, gärna över natten.
4. Skålla, skala och kärna ur nektarinerna. Mixa fruktköttet till puré med stavmixer eller i matberedare.
5. Halvera passionsfrukten och skrapa ner kärnor och juice i purén. Smaksätt med florsocker.
6. Skiva jordgubbarna. Fyll marängerna med några bär och sås. Servera gärna mer jordgubbar och glass bredvid.

Tips: Baka marängerna dagen före och förvara dem torrt.

Glutenfri. Laktosfritt.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

3 Responses to “Jordgubbar i maränggrottor”

  1. haditia February 27, 2011 at 00:55 #

    varför behöver man laktos fri glass?

  2. haditia February 27, 2011 at 00:56 #

    varför behöva laktos fri glass?

  3. kamilla May 23, 2011 at 14:26 #

    låter gott!

Leave a Reply