Melonsallad

28 Aug

Melonsallad smakar sommar! Och med svarta bönor blir den lite matigare.

Du behöver:

1 liter tärnad vattenmelon, välj en kärnfri sort.

1 rödlök

150 g sockerärtor

1 burk svarta bönor

1 (stor) lime

3 msk olivolja

1 mskflytande honung

3 msk pumpakärnor

flingsalt, nymald peppar

färsk mynta

Gör så här:

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och skiva rödlöken i ”fjärdedelsringar”. Rensa o skölj sockerärtorna, torka, och strimla dem på diagonalen. Tärna vattenmelonen.
  2. Rosta pumpakärnorna i en torr och het panna. Obs, det går väldigt fort på slutet så var beredd att ta pannan blixtsnabbt från värmen, så de inte bli brända.
  3. Vispa ihop olja, saften av en lime, honung i en stor skål (ska sen rymma hela salladen). Smaka av med lite salt och nymald peppar.
  4. Vänd ner bönor, lök, sockerärtor och melon i skålen och blanda försiktigt ihop utan att det blir mos av melon och bönor.
  5. När du sen lägger upp salladen så strö lite myntahack och rostade pumpakärnor ovanpå. Garnera med några myntablad och ev med nån limeskiva.

Tilltugg till salladen ovan

Vill du ha salladen matigare och mer som en egen rätt kan du servera kallrökt lax eller rökt gourmet-skinka, alt proscuttio, till den. Gör ”laxrosor” eller ”skinkrosor” och ställ på eller bredvid salladen.

Glutenfritt. Laktosfritt.

 

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

2 Responses to “Melonsallad”

  1. elin May 23, 2011 at 14:29 #

    vattenmelon mmm….

  2. kamilla May 23, 2011 at 14:29 #

    vattenmelon mmm….

Leave a Reply