Världens bästa pizzadeg!

29 Aug

Hej! Idag så har jag bakat pizza till middag. Det blev världens bästa deg! Smiddig, luftig, inte kladdig, inte torr. Och så goda pizzor det blev sen! Tro mig, jag vet vad jag snackar om när jag säger att det var en bra deg.

Nu är ni förstås nyfikna på receptet, och det kommer här;

Glutenfri underbar pizzadeg ca 2- 3 st
Du behöver:
2 + 0.5 dl ljummet vatten
1/2 pkt jäst
1 msk fiberhusk (finns att köpa på de flesta glutenhyllor)
0.5 dl olivolja
1 tsk salt
0.5 l (5 dl) glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
Gör så här:
0. Sätt ugnen på 225 grader.
1. Blanda 2 dl ljummet vatten med jästen och fiberhusk.
2. Tillsätt oljan och saltet och blanda runt så allt löser sig någorlunda med varandra.
3. Låt jäsa i 10 minuter.
4. Tillsätt mjölmixen. Jobba in den med helst en bakmaskin. Annars, knåda och rör länge och noga tills det är som en torr, ganska smulig deg. (Misströsta inte, den kommer inom kort bli underbar!)
5. Tillsätt och jobba in bakpulvret noga. Se till så att det kommer in i hela degen utan att klumpa sig.
6. Tillsätt 0.5 dl vatten. Jobba in det så att degen blir bra (perfekt, underbar, härlig, ljuvlig, fantastisk ;)
7. Njut utav att du har en sådan underbar deg.
8. Jäs degen under en handduk i 30 minuter.
9. Kavla ut till runda, tunna bottnar.
10. Lägg på din fyllning (glöm inte tomatsåsen)
11. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Kolla själv när den ser klar ut.
12. NJUUUUUT!!!!
Den underbara degen!
Upp!
Och så ner igen!
Så här tunn blev degen!
Min pizza innan den åkte in i ugnen
Min färdiga pizza!
Mammas färdiga pizza
Lillebrors färdiga pizza!
Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

7 Responses to “Världens bästa pizzadeg!”

  1. Anna September 1, 2011 at 00:41 #

    Tack för receptet! Vi testade ett annat bra härom dagen men ditt recept fick flera “tummen upp” när vi följde det idag. Supergott tyckte hela familjen, såväl glutenintoleranta som vi andra! Alla gillade det bäst! Blir så inspirerad av att läsa på din blogg och extra kul att du är en ung tjej! Fortsätt blogga! Superkul! Och berätta gärna mer om hur du upplever det som glutenintolerant. Det är spännande att läsa tycker jag!

  2. Hanna October 6, 2011 at 22:24 #

    Helt underbart recept!!

  3. Joe October 18, 2011 at 05:36 #

    Tack för receptet. Utmärkt deg!

  4. Anne November 16, 2011 at 14:27 #

    Hej! Hittade hit via receptet jag sökte. Denna deg ska jag försöka mig på till helgen. Har aldrig hittat ngn glutenfri pizzadeg som funkar för mig. Blir jättespännande! Längtar efter pizza så att jag blir tokig snart… Vilken fin blogg du har! //Anne

  5. Carina - inspirera November 16, 2011 at 17:38 #

    Tack för ett helt perfekt recept ;)
    Kramen.

  6. Carina - inspirera November 16, 2011 at 17:38 #

    Tack för ett helt perfekt recept ;)
    Kramen.

  7. Lina November 30, 2011 at 16:18 #

    Herre min alien! Den degen ser ju helt normal ut och inte alls så där kladdig och kletig som glutenfri deg brukar vara.
    Min plan var att göra pizza idag, men nu saknar jag självklart hälften av ingredienserna. Så det få bli en annan dag.

Leave a Reply