Dubbla chokladcupcakes!

19 Sep

Hej! De här cupcakesen är heeelt underbara! Det heter dubbla för att det är två sorters choklad i.

Du behöver:
3.5 dl glutenfri mjölmix
3/4 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 1/4 dl socker
300 g vit choklad
50 g mörk choklad
2 ägg
1 dl solrosolja
2 1/4 dl mjölk
Gör så här:
0. Sätt ugnen på 200 grader.
1. Blanda alla torra ingridienser. Sila de ner i bunken för de godaste cupcaksen.
2. Hacka 100 g vit choklad och all mörk grovt.
3. Häll i den hackade chokladen i bunken.
4. Vispa ägg och olja i en annan bunke. Vispa tills det blir ett ganska så hårt skum.
5. Blanda i mjölken försiktigt i äggmeten.
6. Blanda Ihop de båda bunkarna försiktigt. Försök att behålla “fluffigheten” från äggen. Men den måste ändå vara helt blandad.
7. Häll smeten i muffinsformar (helst i muffinsplåt) Grädda i 20 minuter.
8. Låt de svalna helt.
9. Smält resten av den vita chokladen och häl över, ca en matsked på varje.
10. När chokladen stelnat något, pudra på lite kakao.
11. Njuuut!!
Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

No comments yet

Leave a Reply