Underbara, saftiga, maffiga, kanelbullar!
4 Oct
Hej! Idag har jag bakat UNDERBARA kanelbullar! Fina, goda, saftiga, stora, mumsiga, fantastiska bullar! Och degen var sååå lättarbetlig. Här kommer det underbara receptet;
Du behöver, ca 40 st, :
150 g smör
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
1 dl sirap
1.5 dl kesella
3 tsk kardemumma
0.5 tsk salt
2 pkt mjölmix
1 dl socker
100 g smör
1 dl socker
2 msk kanel
1 ägg
pärlsocker
Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Häll i mjölken, så att vätskan blir ljummen.
3. Smula ner jästen.
4. Tillsätt fiberhusken och låt jäsa i 10 minuter.
5. Häll i sirap, kesella, kardemumma, salt, socker och mjölmix. Arbeta kraftigt med elvisp eller bakmaskin i ca 10 minuter, tills degen känns bra. Det är viktigt att arbeta den länge, då får den en väldigt bra spänst.
6. Låt jäsa i 50 minuter. Precis innan den har jäst klart, gör då smörkrämen. Blanda smör, socker och kanel i en skål.
7. Dela degen i två delar. Knåda in lite mjölmix om det behövs
8. Mjöla bordet. Kavla ut den ena till en rektangel, ganska tunnt, kanske en halv centimeter.
9. Bre på hälften av smörkrämen jämt över hela. Strö över lite extra kanel om du vill det.
10. Rulla ihop degen till en rulle och skär i 20 lika stora delar.
11. Gör delarna runda genom att trycka på sidorna och lägg de på en plåt med bullpapper, med snittytan uppåt. Tryck lite på varje bulle så de blir lite plattare och bredare, istället för höga och smala.
12. Gör samma sak med den andra delen av degen, lägg de bullarna på en annan plåt.
13. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med det. Strö på lite pärlsocker överst.
14. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
15. NJUUUT med ett glas mjölk till!!












Dom blev JÄTTEGODA testade i går!
Vilket gradtal ska ugnen stå på?
hur mycket vanligt vete mjöl
gissar på samma som vanliga bullar 250grader
Har länge sökt efter ett gott glutenfritt bullrecept, så detta skall jag nog testa. Ser i alla fall jättegoda ut!