Underbara, saftiga, maffiga, kanelbullar!

4 Oct

Hej! Idag har jag bakat UNDERBARA kanelbullar! Fina, goda, saftiga, stora, mumsiga, fantastiska bullar! Och degen var sååå lättarbetlig. Här kommer det underbara receptet;


Du behöver, ca 40 st, :
150 g smör
50 g jäst för söta degar
5 dl mjölk
2 msk fiberhusk
1 dl sirap
1.5 dl kesella
3 tsk kardemumma
0.5 tsk salt
2 pkt mjölmix
1 dl socker

100 g smör
1 dl socker
2 msk kanel
1 ägg
pärlsocker

Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Häll i mjölken, så att vätskan blir ljummen.
3. Smula ner jästen.
4. Tillsätt fiberhusken och låt jäsa i 10 minuter.
5. Häll i sirap, kesella, kardemumma, salt, socker och mjölmix. Arbeta kraftigt med elvisp eller bakmaskin i ca 10 minuter, tills degen känns bra. Det är viktigt att arbeta den länge, då får den en väldigt bra spänst.
6. Låt jäsa i 50 minuter. Precis innan den har jäst klart, gör då smörkrämen. Blanda smör, socker och kanel i en skål.


7. Dela degen i två delar. Knåda in lite mjölmix om det behövs
8. Mjöla bordet. Kavla ut den ena till en rektangel, ganska tunnt, kanske en halv centimeter.
9. Bre på hälften av smörkrämen jämt över hela. Strö över lite extra kanel om du vill det.
10. Rulla ihop degen till en rulle och skär i 20 lika stora delar.
11. Gör delarna runda genom att trycka på sidorna och lägg de på en plåt med bullpapper, med snittytan uppåt. Tryck lite på varje bulle så de blir lite plattare och bredare, istället för höga och smala.
12. Gör samma sak med den andra delen av degen, lägg de bullarna på en annan plåt.
13. Vispa upp ett ägg och pensla bullarna med det. Strö på lite pärlsocker överst.
14. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
15. NJUUUT med ett glas mjölk till!! :D

Och ja. Jag har en rosa kavel. Den är i silikon och är till för att inget ska fastna på kaveln. Smart, funkar väldigt bra! Fick den i födelsedagspresent.
Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

7 Responses to “Underbara, saftiga, maffiga, kanelbullar!”

  1. Maja♥ January 7, 2011 at 14:50 #

    Dom blev JÄTTEGODA testade i går!

  2. Maria July 18, 2011 at 23:05 #

    Vilket gradtal ska ugnen stå på?

  3. Livia September 26, 2011 at 17:38 #

    hur mycket vanligt vete mjöl

  4. Anna Köhler October 2, 2011 at 20:27 #

    gissar på samma som vanliga bullar 250grader

  5. Mia October 6, 2011 at 10:50 #

    Har länge sökt efter ett gott glutenfritt bullrecept, så detta skall jag nog testa. Ser i alla fall jättegoda ut!

Trackbacks and Pingbacks

  1. Imorgon… | Glutenfritt liv - August 14, 2011

    [...] ska vara med på framsidan på deras tidning? Tänkte baka kanelbullar, receptet på de hittar ni här Share and [...]

  2. Donuts | Glutenfritt liv - September 26, 2011

    [...] några veckor sen gjorde jag och min kompis Alma donuts De blev faktiskt grümt bra Vi gjorde en kanelbullsdeg och sen kavlade vi ut den ca 2 cm tjock och så sansade vi ut donut-formar med hjälp av glas. Sen [...]

Leave a Reply