Hasselnötscupcakes!

20 Oct

Muffins

Du behöver:

75 g smält smör

25 g nutella

1 dl socker

1 ägg

2.5 dl glutenfri mjölmix

1 dl hasselnötsspån

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 msk kakao

1 dl mjölk

50 g hackad choklad

Gör så här:

0.      Sätt ugnen på 200 grader.

1.      Vispa smör, ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt försiktigt nutellan.

2.      Rör ihop glutenfri mjölmix, hasselspån, bakpulver, vaniljsocker, kakao och den hackade chokladen i en                  separat skål. Häll i det i smeten.

3.      Tillsätt försiktigt mjölken. Spräck inte luftbubblorna som bildats när du vispade smör, socker och ägg!

4.      Häll i smeten i formarna. Grädda i ca 15 – 20 minuter. Låt svalna.

Frosting

Du behöver:

1 dl nutella

4 dl florsocker

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

150 g Philadelphiaost

1.5 msk kaffe

(12 hasselnötter, kokos och silverkulor till dekoration)

Gör så här:

1.      Blanda alla ingredienser till en slät smet. Först kommer den kännas jättetorr, men om du vispar med elvisp borde det snart bli en slät smet. Annars, prova att tillsätta en matsked mjölk (INTE MER!) och vispa igen. Om den fortfarande inte är bra, ta en matsked till. Men det borde vara bra direkt!

2.      Spritsa på muffinsen. Eller bara smeta på lite.

3.      Dekorera varje muffin med kokos, silverkulor eller hasselnötter. Välj själv! Skapa något fint!

4.      NJUUUT!!

 

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

16 Responses to “Hasselnötscupcakes!”

  1. Alice December 27, 2010 at 17:18 #

    Hej, receptet var jätte bra! Och gott :)

  2. Ebba December 28, 2010 at 13:09 #

    GJORT DE! Följde receptet i KP :D

    ser VÄLDIGT gott ut på bilden när du sätter tänderna i en nybakad cupcake!!!

  3. Julie January 3, 2011 at 19:08 #

    De ser jättegoda ut. Är också glutenintolerant. När jag fick se reportaget i Kp blev jag jätteglad och kollade genast på din blogg…!!!
    Jag tycker att din blogg är super bra!!!

    • Julie January 3, 2011 at 19:11 #

      Bilden är inte på mig utan på min mamma för att jag använder hennes mail adress! Jag själv är 12 år!

  4. wilmapersson @ BDB January 13, 2011 at 19:10 #

    Det ser skit gott ut <33

    ska testa att baka sånna

  5. wilmapersson @ BDB January 13, 2011 at 19:26 #

    vad e nutella xd

    • altheabrage January 27, 2011 at 16:09 #

      wilma? vet du inte vad nutella är?? :O :O
      det är ju sånt där gott man har på mackan xD

  6. Nora January 15, 2011 at 19:30 #

    GUUUD VAD GODA! Jag blev klar för kanske tio minuter sen men jag kunde inte låta bli att bryta av en liten del innan jag hällde på frostingen!

    • Trinne January 24, 2011 at 09:34 #

      hej jag heter Trinne och är mjölkallergisk, jag undrar om ni kan göra något recept som är både mjölk och glutenfritt?

      • altheabrage January 27, 2011 at 16:10 #

        kan man inte bara byta ut mjölken mot laktosfri mjölk? °-°?

  7. Nenne January 23, 2011 at 18:52 #

    hej, kan man frysa in dom cupcakesen ? :)
    Förresten så var dom jättegoda ;D

    • Nenne January 23, 2011 at 19:35 #

      det jag tänkte mest på det var frostingen, om man kanske kunde sätta frostingen i kylskåpet eller hur ska man göra ? :) nått bra tips ? ;)

  8. Vella :) February 9, 2011 at 20:04 #

    Heeeej älskar detta receptet! Det är verkligen jätte gott! en fråga hur många blir de???

    • Trinne February 15, 2011 at 08:39 #

      hej vet ni någon bra choklad som är både mjölk och glutenfri, så hade det vart jätte snällt om ni kunde skriva det för jag är extremt mjölk allergisk så det finns nästan ingen choklad som är mjölk fri.
      jag tål inget med mjölk så om ni visste så skulle det vara jätte bra om jag fick veta, cupcakesen ser fresten jätte goda ut =)

  9. Alva February 28, 2011 at 18:16 #

    Hej! UNDERBART recept! Fast lyckades verkligen inte med frostingen… Trodde det stod att man skulle tillsätta en DL mjölk… Hehe. Men jag får väl ha rinnande cupcakes denna gången och göra det bättre nästa gång!

  10. Amanda April 20, 2011 at 13:39 #

    Kan man tillsätta något annat istället för kaffe i frostingen? Tacksam för svar(allergisk mot kaffe)!

Leave a Reply