Hur jag upptäckte att jag var gluten

30 Dec

Jag kommer mycket väl ihåg det. Jag hade haft ont i magen ganska länge efter nästan varje måltid. Jag provade utesluta laktos ett tag men det blev inte bättre, snarare tvärt om.

En dag när mamma hade gjort min favoritefterrätt som en liten ”vardags-deluxe” att äta efter middagen  så hade jag så ont i magen att jag inte ens ville smaka. Då förstod mamma och pappa att det var något fel (haha jag var en riktig gottegris)

Så tillslut gick vi till doktorn och tog alla möjliga tester och blodprov. Doktorn sa att det inte var något, han kunde inte hitta något fel. Men på kvällen ringde han mamma och sa att de hade upptäckt att jag var gluten.

Då fattade jag inte riktigt vad det innebar, och nu i efterhand så var det väl tur. Om jag fattat kanske jag hade tyckt att det var otroligt jobbigt, men nu fortsatte livet som vanligt. Fast med lite annorlunda mat förstås ;)

Men det var alltså så det gick till när jag upptäckte att jag var gluten.

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

7 Responses to “Hur jag upptäckte att jag var gluten”

 1. Gillar din blogg December 30, 2010 at 17:21 #

  Gjordes en gastroskpi? (alltså att de söver en och går ner i magen) Det görs väl alltid för att man ska kunna vara helt säker?

  Gillar dig Smilla, och ditt namn är underbart!!!

  • nathalia December 31, 2010 at 00:02 #

   ja jag fick testa allt i flera år hade jag ont i magen. men till slut fick jag göra som läsaren kommenterat åvan. inte för en då mäskte det att jag vade celiaki.

   älskar din blogg!

  • Smilla December 31, 2010 at 01:13 #

   Jaa, det gjorde jag? Eller jag fattar inte..?

 2. Olivia Wessman December 30, 2010 at 20:53 #

  Hejsan:) Jag är oxå en trettonårig tjej med glutenintolerans. jag fick reda på det bara för några år sen men känner mej helt van faktiskt. Jag hade ont i magen i drygt ett halvår, mest efter måltider och var trött, sur och hängig hela den perioden. till slut när jag inte ville åka till liseberg (sommarens höjdpunkt) så tyckte mamma och pappa att något verkligen var fel. efter många provtagningar och grejer fick jag slutligen göra en gastroskopi. resultat: glutenintolerans :( men jag vande mej jättefort och nu tänker jag inte på det…

  men en sak är himla konstig : varför får man en “vanlig” macka efter man vaknar när man har varit sövd? varför inte en glutenfri om det är troligt att man är det? knäppa läkare säger jag bara…

  Ps. superfin blogg och snääälla kan inte du ge tips på hur man bäst bakar glutenfria pepparkakor utan att allt klibbar fast på bordet när man kavlar? sist använde jag så mkt mjöl så pepparkakorna blev jätteäckliga :’( har kört men köpta sen dess… kram<3

 3. Olivia Wessman December 30, 2010 at 20:55 #

  Hejsan:) Jag är oxå en trettonårig tjej med glutenintolerans. jag fick reda på det bara för några år sen men känner mej helt van faktiskt. Jag hade ont i magen i drygt ett halvår, mest efter måltider och var trött, sur och hängig hela den perioden. till slut när jag inte ville åka till liseberg (sommarens höjdpunkt) så tyckte mamma och pappa att något verkligen var fel. efter många provtagningar och grejer fick jag slutligen göra en gastroskopi. resultat: glutenintolerans :( men jag vande mej jättefort och nu tänker jag inte på det…

  men en sak är himla konstig : varför får man en “vanlig” macka efter man vaknar när man har varit sövd? varför inte en glutenfri om det är troligt att man är det? knäppa läkare säger jag bara…

  Ps. superfin blogg och snääälla kan inte du ge tips på hur man bäst bakar glutenfria pepparkakor utan att allt klibbar fast på bordet när man kavlar? sist använde jag så mkt mjöl så pepparkakorna blev jätteäckliga :’( har kört men köpta sen dess… kram<3

  Ps 2 jag har en tvilling som inte är glutenintolerant! är det ovanligt? Ds

  • Smilla December 31, 2010 at 01:10 #

   Jag vet inte! Visst är det konstigt att man får en “vanlig” macka…
   Pepparkaksrecept har jag inte något bra än. Provar mig fortfarande fram. Men nån gång i framtiden! :D
   Tvilling och gluten vet jag inget om… Men det kanske beror på om man är enäggstvilling?

 4. elsaa January 2, 2011 at 23:24 #

  Hej Smilla!
  Jag är en stor beundrare av dig och tycker att du har en jätte-bra blogg. Jag är inte ( som tur är för mig asså )
  inte gluten men läser din blogg endån. Dina resept är också jätte-goda för att jag bakar nästan alla av dom och min favorit är mintchokladmoussen! Den bara smälter i munnen. Fotsätt med din blogg för att det är många som läser den och jag är tipsat många av mina vänner om dig. Och så är det ännu fler som läser nu när du var med i KP-tidningen! Skulle vara väldigt snällt om det här fick vara med i din blogg så att alla kan läsa den.
  Tack för en bra blogg av en stor beundrare med namn av Elsa Karlsson<3

Leave a Reply