Några frågor & Svar

30 Dec

Jag är inte glutenintollerant men jag tyckte att hasselnöt-cupcakesen såg väldigt goda ut. Kan man baka dem med vanligt vetemjöl istället?

SVAR: Jag tror det! Har aldrig testat, men det borde gå :)

Hej SMilla!
Min kompis tipsade nyss om dejj när hon hade sett dejj i KP, och då vart jag genast jätteglad och tänkte ungefär: “Vad bra, jag är inte ensam om att aldrig mer kmr få äta varken cupcakes, hemgjorda bullar /kakor/tårtor m.m till exempel  ” och vad bra att du har startat en sån här blogg för glutenintoleranter! För jag fick veta min diagnos “celiaki” som betyder att jag kmr ha den sjukdomen i hela mitt liv, till och med på min FÖDELSEDAG och snacka om att jag itne kunde njuta av den dagen, då jag blev elva:( Och min fråga lyder såhär: Hur har din skolmat smakat nu när den inte haft nå mjöl i sig, för om du skulle fråga mejj så skulle jag först säga: “USELT!!”.. men sedan nu när jag tänker efter så har den nästan blivit bättre om man säger så! För en dag när det typ var fiskpinnar elr nånting med ströbröd på, på skolan när det var lunch, så fick jag Pannkakor ist, och det är väl ändå ganska bra!?

HEjdå från Esther, elva-årig glutenintolernt..

PS. Jättebra att du startade denna jättefina blogg!! Ha det bra!

SVAR: Tack så mycket! :D Jag tycker att skolmaten är helt okej. Fast min skola kan inte koka pasta! Så pastan är nästan aldrig ätbar. Men jag tycker att man alltid ska smaka på maten, ibland är den riktigt god, fast att den ser äcklig ut. Förresten fick jag också pannkakor en gång när det blev fiskpinnar till de andra ;D

hej jag fick min kp idag jag läste din recept jag ska testa dom det såg jätte gott ut. Men min mamma är allergisk mot nötter och skulle vilja bjuda hela min familj så kan man ta bort nötterna i hasselnöts-cupcakes????

SVAR: Jag vet inte om just de cupcakesen går att göra utan nötter för att det är så pass mycket nötter i och det kommer att göra skillnad på konsistensen. Men du kan göra vanliga chokladmuffins och ha på samma glasyr, så blir det säkert toppen :)

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

25 Responses to “Några frågor & Svar”

 1. Johanna December 30, 2010 at 15:47 #

  Är du medlem på KPwebben? Vad heter du i så fall, om du är det??

 2. En KP läsare! December 30, 2010 at 16:00 #

  Hej Smilla! Jag är en trogen läsare av KP och jag tycker repotget om dig var jätte bra. Jag gick direck in på din blogg när jag såg adressen i KP. jag älskar oxå att baka men gör det inte så ofta. Jag skulle vilja prova ditt receot på de där muffinsen men jag HATAR värkligen nutella, så jag undrade om det smakar mycket nutella eler om man kan byta ut det mot något annat?

  Kramar från en (från och med nu) trogen läsare av din blogg!

  • nathalia December 30, 2010 at 23:57 #

   hej smilla! min kompis älskar kp och fick sin tidning för några dagar sen. vi skypeade och då läste hon sin tidning och såg att det var något med glutenfritt och berätta till mig direkt. jag förljer din blogg och älskar den. jag har celiaki och tycker det kan vara lite pinsamt när man frågar någon om det är gluten i maten hela tiden. jag känner mig såååå till besvär. brukar du känna så? eller är det bara jag? ;) (fast jag haft celiaki så länge… )

   • Smilla December 31, 2010 at 01:09 #

    Ja, tyvärr brukar jag det… :( Men jag har blivit bättre, läs hur här :D

   • Janet August 16, 2011 at 19:53 #

    Fell out of bed feienlg down. This has brightened my day!

  • Smilla December 31, 2010 at 01:14 #

   Jaa, det kan man nog, i så fall mot smör. Men det smakar inte nutella! Det förstärker bara choklad och nötsmaken :)

   • En KP läsare December 31, 2010 at 16:30 #

    Tack va bra ska testa göra dem imorgon:) KRAM

  • Magda August 16, 2011 at 09:17 #

   I’m so glad I found my soluiton online.

  • Ireland August 16, 2011 at 09:17 #

   Just cause it’s slimpe doesn’t mean it’s not super helpful.

  • Youngy August 17, 2011 at 17:49 #

   Geez, that’s unbeliebvale. Kudos and such.

 3. miina December 30, 2010 at 22:34 #

  Grymt snygg blogg:)

  • Smilla December 31, 2010 at 01:09 #

   Tack! Har jobbat mycket med designen :)

   • Lucy August 16, 2011 at 02:12 #

    Now I feel stupid. That’s celared it up for me

 4. elin December 30, 2010 at 23:36 #

  Hej! Jag läste precis som alla andra om dig i kp ;)
  Jag undrar om ett inlägg du skrev, du skrev att om man hade celiaki kunde det inte växa bort (det vet jag) men det lät som om det var skillnad på gluten och celiaki är det det? Jag trodde bara att celiaki var det latinska namnet på gluten. Föresten på min kusin växte hennes gluten bort när hon blev typ 15 tror jag fast idag är hon ca 30.
  // Elin 15 år (svara gärna på min blogg eller min mail om du har tid någon dag) :D

  • Smilla December 31, 2010 at 01:07 #

   Nu blir jag osäker… Kanske? Jag har alltid trott att det var olika saker, men jag kan ha fel.. :S

 5. Johanna December 31, 2010 at 09:41 #

  Är du medlem på kpwebben eller????? Vad heter du i så fall???

  • Xexilia August 16, 2011 at 03:02 #

   Furarelz? That’s marvelously good to know.

 6. Godis!!!! December 31, 2010 at 10:04 #

  Hej Smilla! Jag undrar hur man får in sånna där arkiklar i kp. Jag skulle också vilja ha en sån artikel. Plz, svara. /En som inte vet hur man lägger in artiklar i kp

  PS Din artikel var JÄTTEBRA

 7. Freja December 31, 2010 at 11:50 #

  Hej!
  Hittade din blogg när j ag tjuvläste min systers kp ;)
  Väldigt fin blogg!
  Vilken mjölmix använder du när du bakar, till exempel lussebullar?
  Tar du i något speciellt för att få rätt konsistens?

 8. Frida December 31, 2010 at 12:08 #

  Hejsan Smilla! :P

  Jag läste om dig och din blogg i den senaste Kp-tidningen.
  Jag skulle vilja ha recept på kakor/cupcakes m.m. :)
  Men jag HATAR choklad!!! Och om jag äter grädde (som är i typ tårtor och sånt) mår jag illa och kan spy! :(
  TRÅKIGT!!! :(
  Ganska många krav va? Men jag är ganska tålmodig av mig så det gör inte så mycket om jag måste vänta ett tag! :D

  //Frida :)

 9. ebba January 1, 2011 at 19:19 #

  hejsan!
  är själv glutenintolerant och vill bara säga att celiaki och glutenintolerans är samma. men man kan också vara helt alergisk mot mjöl då man inte änns kan äta glutenfrittmjöl.

 10. Tilda January 1, 2011 at 21:17 #

  Hej!
  Jag läste om dig i KP och blev nyfiken på bloggen. Den var kul att läsa, för att det för en gångs skull står om glutenfritt. Jag testade att baka cupcakesen. Dom blev goda och fina. Jag ska prova andra recept också. Vilket är ditt favoritrecept? Vad är det för rutiga kakor på bakrundsbilden?
  Tack för många roliga recept!
  tilda

  • Kathreen August 16, 2011 at 06:57 #

   At last! Soemone who understands! Thanks for posting!

  • Karik August 17, 2011 at 16:41 #

   It’s much easier to undesratnd when you put it that way!

 11. Allie August 16, 2011 at 03:29 #

  Short, sweet, to the point, FREE-exactly as ifnormation should be!

Leave a Reply