NYÅRSEFTERRÄTT!! Mintchokladmousse!

31 Dec

Det här receptet är otroligt gott! After eight ger moussen god mintsmak. :) Receptet är taget från internet, men jag har gjort om det en del.

Det här behövs för ca 6 port:
210  g mörk blockchoklad
6 after eight mintchokladplattor
1 ägg
2 äggulor
2 äggvitor
2 1/2 dl vispgrädde
3 msk Marianne Crush (Krossad marianne)
1 msk kakao
Garnering:
3 after eight chokladplattor
3 passionsfrukter
mynta
Gör så här:
1. Bryt sönder chokladen och mintchokladen. Smält det i vattenbad. Tag upp skålen.
2. Rör ner ägget under kraftig vispning och sedan äggulorna en och en under fortsatt kraftig vispning.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum.
4. Vispa grädden till skum.
5. Rör först ner äggvitorna i chokladsmeten, sedan grädden, Marianne Crush och kakaon.
6. Fördela smeten i 6 portionsglas och ställ dem kallt några timmar.
7. Dela chokladplattorna på snedden och stick ner en halv platta i varje dessert. Garnera med passionsfrukt och mynta.
8. NJUUUT!
Bilden är från internet, tyvärr, för att mina är inte klara än, så jag har inte kunnat ta nån bild. :(
Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

One Response to “NYÅRSEFTERRÄTT!! Mintchokladmousse!”

  1. Smileysen December 31, 2010 at 16:38 #

    Hej! =D Läste om dig i den nya KP. Jag undrar om man kan ta vetemjöl i typ alla recept istället för glutenmjöl?!

Leave a Reply