Hur man undviker frestelsen

10 Jan

Hej! Alla som är gluten har väl någon gång känt den där jobbiga känslan, man ser en superstor bulle och upptäcker minuten efter att den är med gluten i.

Då känns det helt värdelöst att vara gluten.

Men man måste få känna så ibland, för annars blir det otroligt jobbigt.

Men då brukar jag säga “Åh, vad tråkigt, nu blev ju jag jättesugen, men jag tar något mycket godare!” och sen unna mig något mycket bättre (antingen hemma eller om de har något annat på fiket)

Eller så brukar jag tänka att jag någon gång ska jag lyckas göra en exakt likadan bulle, fast den ska vara lite godare, lite större och GLUTENFRI!

Men jämfört med många andra sjukdomar är gluten ingenting!

Jag säger inte att det inte är jobbigt, för ibland suger det verkligen, men man kan tänka positivt! Vilken tur att inte just du blev allergisk mot proteiner! ;D (Jag känner en kille som är det och som får dropp hela tiden… 🙁 )

Så lycka till och kämpa på! Du är inte ensam. 🙂

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

18 Responses to “Hur man undviker frestelsen”

 1. Anna January 10, 2011 at 10:38 #

  Bra skrivet!

 2. Emma H. January 10, 2011 at 12:22 #

  Jag har testat en del saker efter jag är 22, myndig och gör vad jag vill. Men jag vet vilka kondekvenser jag kan få om jag äter det och låter därför bli.

  Dessutom är inte jag lika känslig som en del är. Min kusin och lillebror är väldigt känsliga medan jag inte känner någonting alls. Känns skönt att inte känna något men fortfarande tar tarmen skada och det tar fortfarande 6 månader innan den läker. Så det är på sin EGEN risk om man vill utstätta sig för att testa Veteprodukter 🙂

 3. Emelie January 10, 2011 at 22:55 #

  Håller med !!! Jag kan också tipsa om SCUF-lägret där allt är Glutenfritt !!!!!! Jag var där i somras det var jätte god mat och jag har fått vänner för livet !! 🙂

 4. tova January 11, 2011 at 12:37 #

  Hej Smilla! Jag tycker din blogg är väldigt fin:) Jag tänkte bara säga att du skriver väldigt bra och som du berättade i inlägget har jag det också fast med nötter och mandel.

 5. Evelina January 11, 2011 at 13:01 #

  Du kommer med så många goda råd och ser alltid allting på rätt sätt! 🙂
  Med dig och din blogg blir det glutenfria livet så mycket enklare. 😀

 6. isabelle January 11, 2011 at 19:44 #

  Hejjsan! 😀
  Jag undrar: är du jättekänslig mot gluten, eller kan du äta nåt ibland som du tycker är riktigt gott, även om det innehåller gluten?<3
  Själv är jag mjölkallergiker, men inte jättekänslig. Det jobbigaste är att de flesta inte vet skillnaden på mjölkallergi och laktosintolerans, så ibland får jag fel mat… 😛
  Kram,

  • Gillar din blogg January 11, 2011 at 22:10 #

   Som gluten intolerans kan du inte äta något gluten ALLS. Har du skivat bröd(med tex vete i) på en skärbräda bör du inte skära gurkan som den gluten intoleranta ska äta på samma, för då får man ju i sig smulor av gluten, och varje gång man får i sig minsta lilla smula gluten så förstörs tamen (tarmluddet)

   Kram!

 7. AnkanBertil January 11, 2011 at 22:44 #

  Hejhej!
  Jag har en liten fråga… Skulle du kunna ha något recept för de som är laktos- och glutenintoleranta?
  Jag har två sysslingar (eller om den ena inte är… Har inte träffat dom på något år, de bodde i kina. o.o ) som är allergiska mot laktos och gluten… Det är svårt för deras farmor att baka. Jag tänkte att om du fann något gott recept hade jag kunnat skicka iväg ett litet mejl och göra henne glad. ^^

  P.S Deras mamma är allergisk mot något av det… Antingen gluten eller laktos. Är inte säker.

 8. Lisa January 12, 2011 at 22:19 #

  Eftersom jag älskar chicken nuggets extremt mycket brukar jag dumt nog falla för frestelsen då och då och faktiskt ta och äta en. Fast då pillar jag bort paneringen, så jag bara äter lite. Jag vet att det är jättedumt, jag förstör ju min tarm. Men då och då dör jag inte av… ;P

  • Bella August 16, 2011 at 18:35 #

   No more s***. All posts of this qulaity from now on

  • Etty August 17, 2011 at 17:53 #

   Now I know who the brainy one is, I’ll keep loiokng for your posts.

 9. Freja January 13, 2011 at 10:56 #

  Det finns ju fortfarande en massa god glutenfri mat! 🙂
  När man inte är allergiker tar man ju all god mat förgivit 😉 Nu blir man ju extra glad om någon har gjort något gott glutenfritt! 😀

 10. Hanna January 16, 2011 at 13:52 #

  I närheten av där jag bor finns det en pizzeria som gör skitgoda glutenfria hamburgare…Dom är faktiskt godare än den med gluten i, det är sånt som gör att man inte “ger upp”. 😛

 11. ida January 27, 2011 at 21:51 #

  hej smilla jag läste i kp! du värkar vara bra på att baka 🙂 nu har jag ju inte sett hela din blogg än men…. ja om du kunde lägga in något recept på muffins?? min blogg är idasuniversum.blogspot.com LYCKA TILL!

 12. ellen! February 24, 2011 at 17:51 #

  en gång när min familj var i egypten så fanns det en resturang där som det faans jette fina bakelser på men de var inte GLUTENFRIA så klart men medans alla andra åt och läska mig fick jag typ bara äta risallamanta!!! de såg så goa ut men mamma sa att de va de inte, de va inte söta. Men endå liksom! jag vill oxå äta sånt!!!
  kan du je mig nått tips hur man kan gjöra i den sitvasionen!?!

  vet inte rigtit hur man stavar men försök att förstå:):):):)

  • Jakayla August 16, 2011 at 11:02 #

   I don’t know who you wrote this for but you hleepd a brother out.

  • Giggles August 17, 2011 at 16:47 #

   I thank you hublmy for sharing your wisdom JJWY

 13. Maria September 10, 2011 at 14:43 #

  Bra att du tar upp detta, Smilla! Har en son (12år) som är glutenintolerant och att ta del av dina upplevelser, som är så lika hans, hjälper honom en hel del.

Leave a Reply