Havre

12 Jan

Hur är det egentligen med gluten och havre? Jag har aldrig ätit “vanlig”  havre, utan bara ren havre. Men det dåliga är ju att man då aldrig kan gå på ett fik och ta en chokladboll.

För någon månad sedan var jag hos min läkare och han berättade att det “inte var någon direkt hälsofara” om jag åt en “vanlig” chokladboll då och då. Jag blev superglad! Så nu äter jag “vanlig” havre bara ibland i chokladbollar, men när jag köper hem så köper jag alltid ren havre.

Semper gör glutenfri, ren havre

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

9 Responses to “Havre”

 1. Johanna January 12, 2011 at 16:52 #

  Hej Smilla!!
  Jag tänkte bara fråga dig hur man gör sådan frosting eller vad det nu heter? Alltså den du brukar ha på dina cupcakes:) Tack:D

 2. Emelie January 12, 2011 at 17:16 #

  Jag är ganska känslig, så jag får inte äta vanlig havre , bara ren havre :( Gluten är jobbigt !!!

 3. Lena January 12, 2011 at 20:42 #

  jag brukar köpa havre från större producenter för min glutenkompis(som var jättebra att ha när jag själv blev sjuk, fick massor av tips och så)påpekade att det ju är rätt stor chans att de har egna maskiner enbart för havre och därmed blir föroreningen av gluten mycket liten. Men hade jag haft barn som också var gluten så hade jag bara köpt ren havre. Nu känner jag mer att jag ju är vuxen och kan ta ansvar för mig själv :D

  Tack för en mkt trevlig och användbar blogg! Det tog flera år för mig att våga börja baka hemma men nu är jag igång och du är en finfin hjälp! Tack!

 4. vera January 12, 2011 at 21:39 #

  Hej!
  Jag såg på din blogg att du gillade bibimbab :-) Jag vet inte om du ätit på den här bibimbab restaurangen men iallafall här är en länk till deras hemsida! http://bibimbab.se/

 5. Lisa January 12, 2011 at 22:22 #

  Även om detta verkligen inte har till detta ämnet så tycker jag att du kanske kunde ha lite fler produkttest, det är väldigt bra att läsa för mig, som då är glutenintolorant och inte riktigt vet vad som är gott(och vad som har ett rimligt pris…).
  :)

 6. Rebecca January 13, 2011 at 10:54 #

  Hej Smilla!
  På min skola gör mattanterna den glutenfria och mjölkfria maten tsm. Istället för grädde använder dom då Oatlys matlagningsgrädde som innehåller havre! Alltså, alla glutenallergiker får ju havre!?…. Skumt!
  Ett tips till alla gluten allergike som är väldigt känsliga, kolla upp om det är havremjölk/grädde i!
  Kram

 7. Gillar din blogg January 14, 2011 at 21:40 #

  Hej Smilla, stämmer det att du är barn till Christian Look?

 8. Hanna January 16, 2011 at 13:46 #

  När jag var 8 år blev jag glutenintolerant(om man kollar på min vikt- och längdkurva),jag var bland de längsta i klassen, men efter ett tag blev jag “kortare” alla i klassen fortsatte växa förutom jag, jag fick eksem och slutade växa…först när jag blev 11 kom läkarna på att jag var glutenintolerant. Nu går jag i 6:an men är fortfarande kortast i klassen…mitt liv har blivit mycket jobbigare sen dess att jag inte fick äta vanliga saker, t. ex pasta och knäckebröd…Men för inte så länge sen läste jag i KP om din blogg och insåg att det faktiskt finns fler som är “som jag”. Fortsätt med bloggen, för den är verkligen bra! :D

 9. Evelina February 4, 2011 at 18:24 #

  Idag provade jag att äta en “vanlig” chokladboll med “vanlig” havre på ett café, och det gick jättebra!! :D

Leave a Reply