WARNING! Marinad WARNING!

16 Jan

Hej alla! Jag har en liten varning! Marinader kan innehålla gluten ganska ofta. Så, om man till exempel får kött och potatis hos någon så måste man alltid fråga om marinaden också är glutenfri. Det kan vara någonting man inte tänker på om man inte är van vid att ha glutenintoleranta på besök.

Det har hänt mig att nån har tänkt väldigt noga kring maten i övrigt, men sen så glömmer man att det faktiskt kan vara gluten i marinad!

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

11 Responses to “WARNING! Marinad WARNING!”

 1. Isabelle Kruskopf January 16, 2011 at 17:49 #

  Hej!
  Jag är också glutenintålerant, och jag läser din blogg! den är jätte bra och du skriver mycket som är bra att veta!
  Men en fråga är att ska du på scuf-lägret i stockholm i sommar?
  Kram♥

 2. Lisa January 16, 2011 at 22:27 #

  Jag brukar alltid fråga på restaurang och så, men inte annars. Borde kanske börja tänka på det. =) Tack för tipset! Jag är ganska känslig, så jag uppskattar att hålla mig helt mjölfri.

  Jag var i Finland ganska nyligen, och där hade dem ordning på allt sånt där. I restaurang menyerna var det ofta en liten symbol med råg och ett kryss över(typ celiakiförbundets symbol…!) bredvid de rätter som antingen var naturligt glutenfria, eller kunde serveras som detta. Åh, vad jag blev glad då jag kom dit, allt var så gott! =) Har du varit i Finland någon gång? :)

 3. Emelie January 17, 2011 at 17:16 #

  Undrar samma som Isabelle , jag har anmält mej , jag var där i sommras och det är jätte kul !!! Du borde testa att gå :) )

 4. Emelie January 17, 2011 at 17:17 #

  Ny blogg !!!! Kolla gärna :)

 5. Evelina January 17, 2011 at 18:08 #

  Ja, det finns många fällor…
  Men jag tycker att det är så jobbigt och svårt när man äter hos en kompis och kompisens förälder har lagat mat och man vill egentligen fråga en massa och veta exakt vad maten innehåller, men det känns så otrevligt och sådär… Förstår du hur jag menar och har du något tips på hur man ska göra?

 6. Magda January 17, 2011 at 20:55 #

  Hej Smilla !
  Tack för tipset :P
  Här kommer en fråga till dig !
  Är chokladsås glutenfri ?

 7. Melvin Dence March 19, 2011 at 10:25 #

  As a Newbie, I am always searching online for articles that can help me. Thank you

 8. knee pads for work April 23, 2011 at 15:56 #

  Greetings. I actually did some trap surfing and initiate this blog. I indisputable by personality of this blog restore a record up and it is quite incredible.I patently genuinely derive pleasure your website.Perfectly, the chunk of posting is in guarantee the entirely finest on this genuinely quality allowing subject. I added it and i

 9. worker jeans April 24, 2011 at 12:23 #

  Greetings. I actually did some spider’s web surfing and found this blog. I resolute by way of this blog present up and it is in point of fact incredible.I patently genuinely enjoy your website.Perfectly, the chunk of posting is in oath the least finest on this genuinely worth allowing subject. I added it and i

 10. buy adobe photoshop cs5 August 16, 2011 at 20:25 #

  I do believe all the concepts you’ve introduced on your post.

 11. cheap autocad 2009 September 26, 2011 at 14:00 #

  You are my role models. Thanks for the article

Leave a Reply