Underbar Thai-soppa!

24 Jan

Hej! Den här rätten bjöd min morfar mig på för några veckor sedan. Den är otroligt god! Smakar nästan precis som på en Thai-restaurang!

Thaifisk.

Det här är ett riktigt snabbt sätt att laga till fisk och det blir så gott! Klart på ca 20 minuter.

Till 4 personer behöver du:

4 st vita  fiskfileer (t ex torsk)

1 burk kokosmjölk, ca 2 dl

2 tsk röd currypasta (lagom om du använder Santa Marias Red Curry Paste)

1 ask körsbärstomater

ett par färska limeblad

1 lime

salt & vitpeppar

1 kruka koriander till garnering

Gör så här:

1. Börja med att sätta på riset du ska ha till fisken, det behöver ju ca 20 min att bli klart.

2. Lägg fiskfileerna på en skärbräda. Salta o peppra dem på båda sidor. Ta en halv limefrukt och pressa ut saften över fileerna, skinnsidan nedåt.

3. Ta en stor kastrull, där fiskfileerna kommer att rymmas på botten. Häll i kokosmjölken.

4. Lägg i currypastan och limebladen.

5. Sjud upp kokosmjölken och rör runt så curryn fördelas jämnt. Låt koka på låg värme i några minuter.

6. Halvera körsbärstomaterna.

7. Lägg i fiskfileerna i grytan. De ska täckas av kokosmjölken.

8. Lägg i tomathalvorna.

9. Koka upp och låt sen sjuda under lock.

10. Det är klart när fisken sjudit ca 4 minuter. Prova med en matkniv att fisken är klar, skivorna ska kunna delas lätt. Överkoka inte fisken, då faller fiskfileerna i bitar och förlorar sin fräscha smak.

11. Servera och njuut! Pressa gärna lite lime över. :)

P.S Om du vill kan du ha en sallad på en tallrik bredvid, det blir kladdigt om du har salladen på fisktallriken bland kokossåsen.

Tyvär har jag ingen bild, var inte så snabb, den var för god och tog slut för fort! ;)

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

4 Responses to “Underbar Thai-soppa!”

  1. Lovisa January 24, 2011 at 10:51 #

    Hej!
    Vilken fin blogg du har!
    Vi har en dotter som är 6 år som nyligen fått diagnosen gultenintolerant.
    Jag har en fråga till dej som bakar mycket. Vad tycker du om Lailas mjölmix? jag har fått för mej att det blir en bi-smak av det men jag kanske inbillar mej?!
    Ha det bra!
    /Lovisa

  2. Klara January 25, 2011 at 21:33 #

    Jag är galen i din blogg! Det går inte en dag utan att jag läser den! Skriv merrrr!

  3. Anna January 25, 2011 at 21:57 #

    Supergod soppa!!

  4. Evelina January 26, 2011 at 17:54 #

    Hejhej! :D
    Jag har en liten fråga bara. :)
    Brukar du behöva ta blodprov en gång om året för att kolla gluten halten i blodet? Eller är det bara första åren? :S

Leave a Reply