SEMLOR! :D

27 Jan

Hej! Idag har jag bakat semlor! :D Jag blev supersugen, så jag tänkte att jag ju kunde tjuvstarta semeldagen (16 februari) Semlorna blev jättebra! Fluffiga och degen var väldigt spänstig ;) Här kommer receptet :)

Ca 12 st

Du behöver:

50 g smält smör

2.5 dl mjölk

0.5 pkt jäst för söta degar

0.5 dl socker

2 krm salt

1 tsk kardemumma

5.5 dl glutenfri mjölmix

Pensling: ägg

Fyllning: mandelmassa, vispad grädde

1. Värm smöret och mjölken så att det blir fingervarmt (37 grader) Smula i jästen.

2. Tillsätt socker, salt och kardemumma.

3. Arbeta in mjölmixen i degspadet. Ifall degen blir smulig, knåda lite till och om den ändå inte blir bra, tillsätt lite mera mjölk.

4. Låt den jäsa i 30 minuter. Då kan man passa på att t ex göra läxan (som jag gjorde ;) ) Sätt ugnen på 250 grader.

5. Knåda lite till.  Dela degen i tolv delar och rulla till små runda bollar.

6. Låt de jäsa övertäcka av en handduk i ca 20 minuter.

7. Grädda i ca 10 minuter.

8. Låt de svalna, vispa grädde och riv ner mandelmassa i. Skär tunna skivor av mandelmassan.

9. Gör dina semlor. Skär itu en bulle. Lägg en mandelmasse-skiva på varje del och klicka på grädde. Lägg ihop den.

10. Om du vill göra ett fint hjärta på, gör så här;

1. Klipp ut ett hjärta ur ett papper. Lägg hjärtat på semlan.

2. Sila florsocker över.

3. Ta bort hjärtat. :)

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

10 Responses to “SEMLOR! :D”

  1. Anna January 28, 2011 at 09:35 #

    Åh vad de ser goda och fina ut!! Hjärtat var snyggt!

    • Malin January 28, 2011 at 10:56 #

      Hej!
      Jag gjorde också semlor igår till min 15-åriga dotter, och använde samma recept. Semlorna blev verkligen jättefina. Vi går in på din fantastiskt fina hemsida varje dag och är jätteglada för det du gör här. Vilken enorm fantasi och vilket engagemang du har i detta.
      Malin

  2. Evelina January 28, 2011 at 18:11 #

    Gott!! :D

  3. Karin January 29, 2011 at 00:00 #

    Tack för receptet på semlor, skall absolut prova det i år (men du vet väl att semlorna blir ännu godare om du gröper ur bullen, blandar urgröpet med riven mandelmassa och lite mjölk och sedan lägger ner det i urgröpningen igen. Då blir det mindre bulle och mer klet!) Mums!

  4. Freja January 29, 2011 at 13:51 #

    Ååå, vad dom ser smariga ut! :)
    Vilken mjölmix använder du?
    Kan du inte göra ett test på vilken mjölmix som är bäst och så?
    Måste liksom veta!
    Din blogg är jätte bra! :D

  5. Lovisa January 31, 2011 at 09:54 #

    Hej!
    Jag testade ditt semelrecept och bullrecept i helgen, till min dotter som är glutenintolerant, och båda blev jättebra! Så goda att jag inte behöver baka vanliga till resten av familjen och det är ju perfekt!
    Tack för en fin blogg!

  6. matilda February 13, 2011 at 17:48 #

    Hej! jag undrar ifall jag kan få ta din bild? jag tyckte att den var jätte fin och ska skriva en artikel om semlor till skoltidningen. jag skriver självklart att bilden tillhör dig

    hoppas värkligen att du svarar ja!

    kram

  7. Moa March 8, 2011 at 16:46 #

    Hej. Superbra blogg! Min bästa kompis är glutenintolerant och det brukar vara krångligt att hitta bra recept.Så TACK för att du skriver denna blogg. P.S Jag ska baka dina semlor nu och se ser SUPERSMARRIGA ut!:)

  8. Janai August 16, 2011 at 22:48 #

    Heck of a job there, it asboluetly helps me out.

  9. Vianca August 17, 2011 at 17:56 #

    Pin my tail and call me a donkey, that really hlpeed.

Leave a Reply