Jag blir så förbannad!

23 Feb

…på de som säger att den glutenfria maten verkar äcklig utan att ens ha smakat!

Typ i skolan om man kommer med sin tallrik och själv tycker att det ser lite sådär ut, men försöker ändå hålla modet uppe och så kommer det någon och bara “Uush, vad är det där? Ska du äta det?”

Man blir ju inte direkt mer sugen då… Är det någon som känner igen sig?

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

24 Responses to “Jag blir så förbannad!”

 1. Matilda February 23, 2011 at 10:41 #

  Det är så sjukt irriterande! På hemkunskapen så jobbar vi två och två och då så kanske läraren frågar mig och den jag jobbar med: Ska ni båda äta glutenfritt eller ska ni göra både glutenfri och vanlig mat? Och då säger den man arbetar med att den helst vill ha vanlig mat, “för att den glutenfria maten smakar inte lika gott”. Men det är väl ingen större skillnad?! Det är ju i princip samma maträtt!

 2. Matilda February 23, 2011 at 10:42 #

  Absolut!! På hemkunskapen så jobbar vi två och två och då så kanske läraren frågar mig och den jag jobbar med: Ska ni båda äta glutenfritt eller ska ni göra både glutenfri och vanlig mat? Och då säger den man arbetar med att den helst vill ha vanlig mat, “för att den glutenfria maten smakar inte lika gott”. Men det är väl ingen större skillnad?! Det är ju i princip samma maträtt!

 3. Matilda February 23, 2011 at 10:43 #

  Haha, oj, skickade två kommentarer:P

 4. Lisa February 23, 2011 at 15:25 #

  Min mat är väldigt bra, men känner igen mig från den gamla klassen….

 5. Alizia February 23, 2011 at 16:44 #

  Känner absolut igen det! Har du varit glutenintolerant hela ditt liv?

 6. Johanna February 23, 2011 at 17:17 #

  Ja precis! på hemkunskapen så blir det alltid så för mig :( då blir man ju ledsen! D:

 7. isabelle February 23, 2011 at 19:09 #

  Jag tål gluten, men däremot är jag allergisk mot mjölkprotein. Jag stör mig jättemycket på att folk säger att det smakar äckligt utan att ha smakat! Jag tappar nästan alltid aptiten fullständigt när jag får sådana kommentarer..

 8. Amanda February 23, 2011 at 20:59 #

  Fin hemsida!
  Den är kul att du delar med dej av dina recept!
  Jag själv tål gluten men jag är alergisk mot mjölk och det är inte alltid så lätt när folk komenterar vad man äter.

  Hälsningar Amanda

 9. Izza February 23, 2011 at 21:03 #

  Jag kommer ihåg när jag hade hemkunskap, den första läraren jag hade placerade mig i grupper med andra och mina klasskompisar brydde sig inte om att de fick äta glutenfri mat. men när vi bytte lärare fick jag alltid vara själv just för att jag var gluten och hon gav mig sämre betyg för att hon inte såg mig sammarbeta med folk! Det var ju hennes fel när hon sa att jag skulle jobba själv så att de andra inte behövde äta glutenfritt :o Blir så sur på sånna personer!!!

 10. Sofia February 23, 2011 at 21:08 #

  Jag vet precis vad du menar! Jag tål varken mjölkprotein eller veteprotein och jag möter ofta exakt samma problem. Har därför startat en blogg med recept på riktigt goda kakor utan både veteprotein och mjölkprotein.

  Ta en titt !

  http://allergyfriendly.wordpress.com/

  Mvh Sofia

 11. Helena February 23, 2011 at 22:45 #

  Kan inte göra annat än att hålla med..så var det även för mig under hela skoltiden. Man får försöka att strunta i vad de säger, men det är inte så lätt alla gånger.

  Tack för en massa nya inspirerande recept!!

  /Helena

 12. Sandra February 23, 2011 at 22:58 #

  Jag fick många sådana kommentarer i skolan , men då hade jag ännu inte fått diagnosen gluten. Då var jag “bara” mjölkproteinallergiker.
  Tänk bara vad dom skulle ha sagt om jag varit båda då.
  Nu har jag inga sådana problem längre i och med att jag lagar all mat själv. Brukar laga mat åt mej och mina kompisar och dom tycker att det är jättegott.

 13. Hanna February 23, 2011 at 23:28 #

  Precis så är det på hemkunskapen för mig med!
  Fast i matsalen brukar mina vänner vara nyfikna och villa smaka.

 14. Andrea February 24, 2011 at 09:28 #

  När jag läste ditt inlägg tänkte jag DIREKT på min klasskompis som inte heller tål gluten!
  En dag i skolan fick vi någon soppa (kommer inte ihåg vilken) och då sa en annan klasskompis till hon som inte tål gluten att hennes soppa såg ut som snor så hon åt inte en enda tugga och då hade hon bara tagit 10 innan!

 15. ellen! February 24, 2011 at 18:44 #

  fattar vad du menar men jag smakar altid på maten. det e vissa i skolan som bara tittar på maten och sen när ingen mattant tittar så går de:( de e så irriterande!!! de e så kräsna de kan la i allafall smaka!

 16. Tilde February 24, 2011 at 20:37 #

  Jag håller helt med dej, så är det alltid på min skola! Där är maten ändå dålig, men blir värre när man som jag är glutenintollerant. Det är verkligen dåligt!

 17. Agnes February 25, 2011 at 14:39 #

  jag är veg och får ofta kommentarer som “ååå, hur kan du äta det där?” osv osv. så trött på det, men dom flesta som frågar är ganska omogna :) Vissa blir jätte nyfikna och vill smaka, kul kul! =)

 18. Alice February 25, 2011 at 20:01 #

  Jag får ofta kommentarer om det i skolan.. Jag har bara vetat att jag har gluten i ett år och jag är 14…
  och jag kommer fortfarande ihåg hur maten smakar (inte glutenfri) men jag tycker generellt att den glutenfria är godare även fast det kanske inte alltid ser så ut!
  kram Alice ;) PS. följ gärna min blogg ;-)

 19. Evelina February 25, 2011 at 20:23 #

  Om du bara visste vad jag håller med dig om det!

 20. jonathan February 26, 2011 at 18:44 #

  hej….. jag beundrar dig som inte ger upp mvh: jonathan

 21. astrid February 27, 2011 at 09:59 #

  Jag håller med och har råkat ut för det många gånger, fast också kommentaren men ibland säger några; “Är det där gott? Får jag smaka?” Då blir man lite gladare.

 22. Erika March 6, 2011 at 00:24 #

  Hej! A det gör jag el jag är inte själv gluten intolerant men en i min klass är både gluten och laktos och många brukar säga att hans mat inte ser god ut el han också men ändå. Och mattanterana(el vilka det är) glömmer ofta hans mat som i fredags t,ex så fick vi tacos och de hade glömmt hans bröd så han fick äta köttfärs och grönsaker.

 23. Anton March 24, 2011 at 16:10 #

  Känner igen mig oerhört i detta. Har varit på glutenfri kost sen jag var 6 månader och vet därför inget annat. Kommentarer som sådant var det som fick mig att helt sluta äta i skolmatsalen.

  Var även ofta så att min mat inte var redo att serveras till min lunchrast så hände ofta att jag fick stressäta ensam just innan lektionen för att hinna med.

  Direkt jag började högstadiet slutade jag helt enkelt komma till matsalen, spenderade istället barnbidraget på att äta på en lunchrestaurang nära skolan.

  Förhoppningsvis är det lättare idag (är idag 23) men trots Sverige som föregångsland inom gluten (finland är oerhört mycket bättre, vill du hitta spännande glutenfria produkter så passa på att gå in på en större matvarubutik där) så är det inte alltid lätt, speciellt inom skolan.

  Kämpa på och försök så gått det går att bara ignorera dessa kommenterar, jag misslyckas

  Att inte kunna äta gluten var en stor bidragande faktor till att jag som nyexad civilingenjör förra året sökte jobb i asien. Bor idag i Kina och kan äta praktiskt taget all mat som serveras, det är fantastiskt

  Lycka till och tack för en bra blogg

 24. Frida August 19, 2011 at 18:07 #

  Hej! jag är nyexaminerad lärare i bild och textilslöjd men ska jobba med hemkunskap nu i höst. då jag tackade ja till jobbet hade jag ingen aning om att det fanns så många elever som hade allergier mot gluten,laktos veteprotein,mjölkprotein mm. det har blivit en riktig utmaning för mig att hitta recept som alla elever i skolan kan göra (delar inte upp eleverna i grupper efter vilken mat de kan äta eller ej utan alla fåt göra samma) jag tycker att det är väldigt tråkigt att många har dåliga erfarenheter från skolan då det gäller hemkunskapen och skolluncherna och kan inte annat än hoppas på att det blir bättre i framtiden. det mesta handlar nog om okunskap. jag tycker att det är bra att ni berättar om detta, det gör att hemkunskapslärare tänker steget längre och inte pekar ut elever som är allergiska som syndabockar i sin undervisning.

Leave a Reply