Våffeldagen!

25 Mar

Hej!

Idag är det våffeldagen! Det måste firas, kanske med en våffla? ;)
Visste ni att våffeldagen från början hette “vårfrudagen” och tillägnades Maria (alltså jesus mamma). Om man sa vårfrudagen många gånger snabbt blev det nästan som våffeldagen, och det tog caféer och butiker vara på. Nu är det ju nästan en självklarhet att man äter våfflor på våffeldagen :)

När jag (eller min mormor) gör våfflor brukar jag använda mig av mixwells våffel/pankaksmix. Lätt och gott! Till våfflorna brukar jag äta hallonsylt och vaniljglass, eller amerekansk lönnsirap, eller hjortronsylt och vaniljglass. Det är sjukt gott! :) Gud vad sugen jag blev av att skriva om det! ;)

Jag har ingen bra egen-tagen bild av våfflor, så jag tänkte anordna en minitävling! Skicka in din snyggaste bild på våfflor (du får gärna göra våfflor ikväll och skicka in imorgon) Senaste dagen att skicka in är på söndag natt kl 23.59 ;) Maila din bild till smilla.godis@hotmail.com.

Ha en bra våffledag! ;D

mixen som jag brukar använda :)

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

6 Responses to “Våffeldagen!”

 1. moa March 25, 2011 at 16:41 #

  Vinner man något?

 2. Esther March 25, 2011 at 16:52 #

  Hej!

  HAahha, jag brukar oxå använda precis den där mixen när jag ska göra våfflor elr pannkakor:) den är supergod och enkel! :)

 3. Evelina March 27, 2011 at 20:13 #

  Haha! :D Visste du att det finns en dag som heter “Kladdkakans dag” också? ;) :D

 4. Emma H. April 17, 2011 at 18:28 #

  Jag köper aldrig mixade blandingar! Jag menar, att göra en wåffelsmet eller något annat är ju hur lätt som helst :)

 5. Pia Grahn June 21, 2011 at 09:58 #

  Hej,

  Jag undviker Mixwell pga de kör med Vetestärkelse… bättre och säkrare att köra på Sempers FinMix och följa ett standard våffelrecept (tex Gräddvåfflor eller VardagsFrasvåfflor i ICA:s gamla klassiker – Rutiga kokboken).

  Kul med initiativet till en Glutenfri Blogg!

  /Pia – Gluten, Lactos, Soja, Nöt, Vete etc intollerant/allergiker

 6. erica July 20, 2011 at 10:27 #

  jag bakar bara med lailas majsmjöl då jag också är känslig mot vetestärkelse.
  och alla tycker att de blir SUPER gott.. våfflorna blir riktigt frasiga och goda :)

Leave a Reply