Tutti frutti Holiday

3 Jun

Hejsan! Har just testat Tutti frutti Holiday, Tutti fruttis nya påse. Det är som ett försök att härma gott och blandat, en blandning av gelégodisar, vingummin och lakrits.

Och jag måste säga att det faktiskt är riktigt gott!

Jag har saknat gott och blandat väldigt mycket sen jag blev gluten och jag blev väldigt glad när det kom en motsvarighet som var glutenfri!

Väl värt att prova, särskilt om man gillar lakrits :)

20110603-111717.jpg

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

4 Responses to “Tutti frutti Holiday”

 1. Annie June 3, 2011 at 21:41 #

  Är det inte gluten i lakrits?

 2. Karin June 5, 2011 at 16:59 #

  Det är inte gluten i lakrits i sig. Däremot är det ofta vetemjöl i lakritsgodis som är gjord som remmar eller kortare “klippta” bitar av tjocka rör eller remmar. Precis som det är vetemjöl i hallonsnören och kolasnören också. Men det finns mycket lakritsgodis som det inte är vetemjöl i. Det är bara att läsa innehållsförteckningen (som vanligt).

 3. erica July 20, 2011 at 10:24 #

  jag trodde också att det va vetemjöl i all lakrits, iaf all mjuk lakrtis. men det är det inte då alltså?
  jag älskar saltlakrits men har inte ätit mjuk sådan på flera år pga min allergi. men det finns alltså utan vetemjöl?

  • Denny August 14, 2011 at 22:54 #

   Jag har mejlat och kollat med Malaco, som gör Gott&Blandat original, och de svarade att det finns vete i deras lakritsar, särskilt de avklippta remmarna, men att de färgade bitarna är fria från vete.
   Jag har ätit de färgade bitarna utan reaktion sedan dess, men jag är bara intolerant, inte allergisk.
   Det här gällde bara Gott&Blandat original.

Leave a Reply