Konstigt

21 Jun

Hej, jag har funderat på en grej. Varför ska alltid glutenfri mat (som dessutom är så dyr) ha halvtomma förpackningar?

Ofta när man köper något, t ex mjölmix, så är det först och främst en liten förpackning och sen när man öppnar påsen är den dessutom halvtom. Redan från början i affären alltså.

Har ett exempel från när jag nyss öppnade en påse med lailas mjölmix, såhär tom var den då…

20110621-012808.jpg

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

5 Responses to “Konstigt”

 1. Sofie June 21, 2011 at 10:29 #

  Såg om din blogg i tidningen idag :)

 2. Ellas mamma June 21, 2011 at 13:17 #

  Hej Smilla! Jag, liksom säkert många andra idag, hittade hit via artikeln i SvD. Vilken snygg och bra blogg! Jag arbetar som läkare och träffar ofta barn (och föräldrar till barn) med glutenintolerans som undrar över var man hittar bra recept. Jag ska definitivt tipsa om din blogg framöver!

 3. O. June 21, 2011 at 17:18 #

  Det är egentligen inte tillåtet att ha större förpackning än själva produkten kräver. Eftersom man just kan luras att tro att en stor låda betyder mer innehåll än en mindre.

  När det gäller mjöl, ris och liknande finns det ändå ofta en disclaimer på förpackningen. Några ord om att förpackningens innehåll kan ha sjunkit ihop under transporten men alltid motsvarar den angivna vikten. För vissa varor som t ex mjölk har det till och med funnits regler för storleken, som att mjölk ska packas som 1 L.

  Det är nog ingen hemlighet att förpackningar alltid ska göra reklam för varan de innehåller. Konstigt nog är det nästan bara så i butiker där folk handlar privat. När jag jobbade som kock fick jag nästan all mat i tråkiga bruna pappkartonger. Inga snygga bilder där inte!

 4. Emelie June 23, 2011 at 17:58 #

  Om man läser i glutenfria kokböcker så står det ofta att just glutenfritt mjöl helst ska vägas då det har en större risk att sjunka ihop jämfört med vetemjöl till exempel. Det kan vara anledningen till att paketet är större än vad man kan tycka att den borde vara.

  Sedan så kan det ju också vara som så att ju större förpackning desto mer synlig blir den på hyllan =)

 5. Samsor July 14, 2011 at 21:00 #

  det är pga lufttrycket !

Leave a Reply