Marängtårta! :D

30 Jul

Hejsam! Nu kommer äntligen receptet på marängtårtan som ni fick se en sneakpeak av :) Tårtan var, citat från de som åt, “Underbar” “Dern godaste tårtan du någonsin gjort” “Fräsh, sommrig och supergod” “God eftersom att den var seg i mitten och frasig på kanterna” “Så god att jag önskar mig den på min födelsedag”. Alltså, en riktig höjdare ;D  Receptet är Leila Lindholms, eller det är iallafall inspirerat av det ;)

Du behöver:

7 st äggvitor

5 dl strösocker

1 nypa salt

100 g mörk choklad 70 %

50 g mandelspån

3 dl vispgrädde

3 askar färska hallon

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke på lägsta hastighet.

3. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).

4. Vispa tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader (fortfarande på lägsta hastighet).

5. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet tills den svalnat. Gärna i hushållsassistent, så slipper man hålla i vispen i typ en timme ;)

6. Rosta  under tiden mandelspånet i en torr kastrull eller stekpanna.

7. Smält chokladen i ett vattenbad och vänd ner den försiktigt så att marängen blir randig. Det är lätt att man blandar för mycket så att det bara blir en ljusbrun maräng. Godare om man får mera klickar med choklad :)

8. Klicka ut marängen till en slarvig tjock tårtbotten på en plåt med bakplåtspapper.

9. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten.

10. Låt svalna helt.

11. Vispa grädden fluffig och skeda den över marängen.

12. Strö över hallonen.

13. NJUUUT! :D

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

3 Responses to “Marängtårta! :D”

  1. Becka July 31, 2011 at 00:41 #

    Hej! Älskar att baka, laga mat m.m. Läser din blogg typ dagligen, älskar den. Gick igenom ganla inlägg, där det stod att på innehållsförteckningen i Glutenfri mjölmix innehöll den Folsyra. Om jag läste rätt på någon sida häromdan stod det att äter man folsyra så minskar risken med 75% varje dag att få cancer i bukspottskörteln (stavning?). Det är ju bra om man tillexempel äter gluntenfritt bröd varje dag. Är nästan säker på att jag såg det.

  2. Keydrick August 16, 2011 at 13:46 #

    Wow, this is in every repsect what I needed to know.

  3. Homepage December 9, 2011 at 23:26 #

    You seem to be very professional in the way you write.::

Leave a Reply