Donuts

26 Sep

Hej, för några veckor sen gjorde jag och min kompis Alma donuts :D De blev faktiskt grümt bra :D Vi gjorde en kanelbullsdeg och sen kavlade vi ut den ca 2 cm tjock och så sansade vi ut donut-formar med hjälp av glas. Sen kokade vi upp olja och så friterade vi de ca 1 minut på varje sida så att de blev gyllenbruna. OBS! Det är väldigt farligt att koka olja om man inte vet vad man gör. Oljan ska bli 165 grader, inte varmare! Vid 300 grader kokar oljan och då kan den lätt ta eld = farligt.

Sen vände vi några i socker och de andra hade vi på en chokladglasyr och en hallonglasyr (florsocker + vatten+ kakao/hallonsirap). Här är några bilder :D

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

6 Responses to “Donuts”

  1. Ewe September 26, 2011 at 19:45 #

    Hade ni på glasyren efter att dom hade kallnat? =)

  2. Angelica September 27, 2011 at 17:20 #

    wow, ser riktigt gott ut ;)

  3. Esther September 28, 2011 at 18:18 #

    Hej!

    Visste du att det finns fantastiskt goda munkar/donats att köpa i Finland?.. och att i Lidköping så finns det jättegoda kakor+bröd m.m.? Jag önskar att man kunde beställa sånt, men eftersom att min släkt bor i finland så har dom typ alltid med sig lite nya glutenfria saker varenda gång vi syns:).. Kanske en lite meningslös kommentar det här, men det skulle j ualltid va kul om typ Ica/Coop kunde börja ta in mer saker.. eller hur?

    Kram! DIn blogg äger, och jag är så tacksam att den finns och att jag vet att det finns fler än mej som har den här allergin.

  4. Filippa September 28, 2011 at 19:58 #

    Hej ;)
    Vi tänkte prova att göra donuts.
    Ska man ha kardemumma i bulldegen????? :D

  5. Carola September 28, 2011 at 20:32 #

    Hej
    Till vilken punkt (nummer) i receptet Kanelbullar ska man göra tills man ska fritera ?

  6. Ankizz 2 barnsmamman October 11, 2011 at 15:44 #

    Hej!
    När ja såg att du hade gjort glutenfria Munkar så bara måste ja testa det oxå.
    Är det någon särskild olja man ska använda då man friterar?
    Kram Ankizz

Leave a Reply