Att som glutenintolerant gå bus eller godis

31 Oct

Det är faktiskt inte så svårt om man gör på mitt lilla sett.

Att stå i dörröppningen och försöka förklara att man är glutenintolerant resulterar ofta i att man får en mandarin eller ingenting alls. Det upptäckte jag ganska snart när jag var liten och började gå bus eller godis. Då bestämde mina föräldrar att de skulle vara “godisbank”.

De köpte en stor påse med mitt favoritgodis och sen när jag kom hem efter min “bus-eller-godis-runda” så vägde jag mitt ihopsamlade godis och sen bytte jag till lika mycket av deras godis. Det var riktigt bra, för då fick ju jag mitt favoritgodis :) Och mina föräldrar förlorade inget på det för att de fick ju lika mycket godis som de köpt från början.

Så det är ett bra tips! Prova det :)

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

7 Responses to “Att som glutenintolerant gå bus eller godis”

 1. Julie November 1, 2011 at 11:10 #

  Det brukar jag också göra när jag var liten. Inte nu längre.

 2. Hej :) November 1, 2011 at 21:44 #

  När du var på pralinkurs (länge sen nu) fick man då välja vilken smak på fyllningen man ville?

  Tänkte önska mig det i julklapp… :)

 3. johanna November 1, 2011 at 23:30 #

  vill även tipsa om att Tofuline har kommit ut med en glasstrut med glutenfritt rån!! har dock inte hittat dom i någon affär än så har inte testat dom :)

 4. Matilda November 2, 2011 at 17:19 #

  Det glutenfria surdegsbrödet av pågen var otroligt gott! Rekommenderas verkligen ;)

 5. Evelina November 4, 2011 at 12:17 #

  Haha, vilken smart idé ;)

 6. L8 November 8, 2011 at 23:26 #

  Glassarna från Tofuline är vidriga… :S

 7. Freja November 10, 2011 at 12:24 #

  Ja, det är kanske ok om man är yngre och så har jag också gjort men när jag var i den åldern att jag fortfarande brydde mig fick jag allt som låg inpackat/påsar så det fanns innehållsförteckning på (om jag kunde äta dem då) och sen allt jag visste att jag tålde. Borstade av eventuella mjölrester bara ;) Senaste åren har jag tagit det jag vet att jag tål och skitit i resten eftersom jag inte är så väldigt intresserad av godis ;)

Leave a Reply