Motzartkulor och snabb chokladkola

9 Dec

Motzartkulor

Du behöver:

250 g nougat (typ sån där från odense)

500 g mandelmassa

mörk blockchoklad

skållade mandlar

Gör så här:

1. Skär nougaten i kuber och mandelmassan i skivor.

2. Tryck ut en mandelmasseskiva så att den blir ganska stor. Sätt en nougatkub på den och rulla ihop så att mandelmassan täcker nougaten. Gör så med all mandelmassa och nougat.

3. Smält blockchokladen över ett vattenbad.

4. Doppa varje kula i choklad och ställ på ett bakplåtspapper att stelna.

5. Skär de skållade mandlarna på hälften på längden.

6. Tryck på en halv mandel på varje chokladkula innan chokladen stelnar.

7. NJUUUUT!!

Snabb chokladkola

Du behöver:

4 msk kakao

4 msk mjölmix

1 dl sirap

100 g smält smör

2 dl socker

Gör så här:

1. Koka upp alla ingredienser tillsammans, rör runt och låt koka i ca 2-3 min.

2. Häll ut på ett bakplåtspapper och ställ i frysen/utomhus.

3. Vänta tills den har stelnat. Skär sedan i fyrkanter.

4. NJUUUT!!

Google-bild

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

3 Responses to “Motzartkulor och snabb chokladkola”

  1. klara December 9, 2011 at 16:40 #

    MUMS det verkar smaskigt, haha! din blogg är jättebra om jag inte skrivit det ngn gång!! jättebra med alla tips och allt!! :D
    eftersom jag inte heller tål gluten är det jätteskönt att veta att det är många som har det på samma sätt! :D

  2. Livia December 9, 2011 at 20:03 #

    jag älskar din blogg men undrar när länkbytena kommer?

  3. Moa December 17, 2011 at 11:30 #

    jag är 13 år och har precis fått veta att jag inte tål gluten. tycker din sida är jätte rolig, kollar på den rätt ofta för att få bra baktips. men min mamma har hittat ett recept för snabb chokladkola där man inte behöver mjölmix…måste man ha det i??

Leave a Reply