Chokladkarameller och knäck

23 Dec

Chokladkarameller

Du behöver:
3 dl socker
1.5 dl ljus sirap
1.5 dl grädde
1 msk kakao

Gör så här:
0. Olja in en plåt, en sax och två metallstekspadar med matolja.
1. Koka upp alla ingriedienser tills det blir 150 grader.
2. häll ut smeten på plåten och låt den svalna lite.
3. Vik in kanterna på smeten med stekspadarna tills den svalnat så pass mycket att du kan ta i den.
4. Ta upp den, dra ut den, snurra den och vik ihop den. Upprepa tills den börjar stelna.
5. Dra ut smeten till en lång korv, snurra den, och klipp de i bitar som du lägger på ett fat.
6. Låt de stelna helt.
7. NJUUUUUT!

Knäck

Du behöver:
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl socker
1 dl skållad och hackad mandel

Gör så här:
1. koka upp grädde, socker och sirap i en kastrull. Gör kulprovet för att se när den är färdig. (Stoppa ner en tsk smet i ett glas med kallt vatten. Om du kan forma smeten till en kula är den klar. Annars måste den koka mer)
2. Häll i mandlarna och klicka ut smeten i knäckformar.
3. Låt de stelna
4. Njuuuut!

Vad skulle vi ha gjort utan googles bilder?

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

No comments yet

Leave a Reply