Viktigt!

3 Jan

När jag var fem år ville jag starta konditori, Hjärtgullan. Jag bakade ofta och älskade att vara i köket. Ett år senare fick jag diagnosen Glutenintålerans. Jag förstod inte vad det innerbar och det var tur. Hade jag förstått hade jag kanske slutat baka och bara gett upp. Nu fortsatte jag istället, med lite större utmaning, stöttande föräldrar och ett helt nytt liv framför mig. Den här bloggen kommer handla om mitt liv som glutenintålerant. Jag kommer lägga ut recept, bilder och massa annat kul! So enjoy!!

Det var mitt absolut första inlägg i bloggen. Haha kolla felstavningen på glutenintolerans ;)

Jag har bloggat i snart två år. 598 dagar för att vara exakt :) Jag har fått så sjukt mycket feedback om man jämför med hur länge jag har haft min blogg. Jag minns så tydligt den första artikeln om bloggen, den var för tidningen bulletinen. När den tidningen damp ner i brevlådan, då var jag jäkligt stolt! Har för mig att jag rev ut den och satte upp den på kylen ;D Sedan dess har jag varit med i KP, Allt om mat, Lilla aktuellt, Lilla stockholmsbladet, Allergia, Bulletinen (igen ;) ) SvD och Tv4-nyheterna. Det är ingen dålig lista det ;)

Bloggens genombrott var nog vid KP :) Det var då läsarsiffrorna steg och jag plötsligt hade en ”känd blogg”. Sen var det SvD, Lilla aktuellt och Tv4-nyheterna de som höjde siffrorna mest, men KP var liksom porten , från att ha haft en blogg som inte bara var en liten obetydlig blogg bland flera 1000 andra, till en blogg som var värd att skriva om.

Jag har skrivit över 500 inlägg i den här bloggen. 528 för att vara exakt ;) Det är helt sjukt, 528 jobbade inlägg om hur det är att leva som glutenintolerant. Det är det inte många som kan skryta med här i livet ;) . Jag har pumpat in så mycket information i bloggen, börja kolla i arkiv, det finns sjukt mycket att läsa! Skulle säkert bli några 100 sidor om man tryckte upp den som bok :)

Sedan december förra året har jag haft över 150 000 träffar på min blogg. Det är för mig helt sjukt! Jag har fått flera tusen gulliga kommentarer, minns särskilt en mamma som skrev till mig och berättade att hennes 4-åriga dotter just hade fått diagnosen celiaki och att dottern var så ledsen. Sen hade mamman hittat min blogg och på så vis visat sin dotter att hon inte var ensam. De hade gjort till en tradition att varje kväll läsa min blogg som godnattsaga. Det värmer så mycket i hjärtat att få kommentarer där folk berättar hur jag har hjälpt de och hur de inte känner sig ensamma längre. Det var det som jag tyckte var jobbigast när jag fick min diagnos. Det kändes som om jag var ensamast i världen, som om ingen annan hade det som jag. Jag är så sjukt glad att jag har kunnat hjälpa andra människor :)

Mitt första mål jag satte upp med bloggen var att få över 100 besökare. Det uppnådde jag ganska fort, så mitt nästa mål var att man skulle få upp bloggen när man googlade på gluten blogg. Det gjorde man efter ett tag, min blogg låg tillochmed höst upp på listan när man googlade ”gluten blogg, celiaki blogg, glutenintolerans blogg & recept gluten blogg” när jag var som mest aktiv :)

Jag känner att jag inte har så jättemycket mer att tillföra bloggen just nu. Tänk er själva, att ha skrivit över 500 inlägg om hur det är att vara glutenintolerant, det är väldigt mycket! Just nu har jag ingen inspiration att blogga, om jag bloggar vill jag att det ska vara bra, jobbade och genomtänkta inlägg, och just nu hittar jag inget att skriva om på det sättet.

Mitt nyårlöfte i år är att stressa mindre. Bloggen är sjukt rolig att driva, men den är också ett stort stressmoln för mig. Man blir ju aldrig ”klar” med att blogga, man kan aldrig bocka av det från sin att-göra-lista. Jag går i åttan, får betyg, är väldigt social av mig, tränar och pluggar. Bloggen har på senare tid blivit en sak för mycket, det är därför inläggen har kommit lite glesare. Har länge tänkt ta en bloggpaus och nu känns som om det här är den rätta stunden att göra det.

Men det här är inget slut! Det är mer som om jag avslutar den första boken i serien. Nästa bok kommer säkert ut inom kort och det kanske rent av blir film av den! – Nej, nu ska jag sluta skriva i metaforer, vad jag menar är att jag säkert kommer att fortsätta blogga nån gång. Det kanske blir imorgon, om en vecka eller om några månader. Jag har bara en liten paus. Kanske slänger in något inlägg då och då, så sluta inte besöka bloggen ;) Det här är verkligen inte det sista ni ser av mig, jag har många stora planer, mitt nästa projekt blir troligtvis att göra en kokbok :)

Jag är sjukt stolt över det jag har gjort hittills. Får nästan en liten tår i ögat när jag skriver detta ;) Men fortsätt att besöka, kolla tillbaka i arkiv och kommentera/maila mig gärna :) Ha det bäst, puss och kram, vi ses!

Share and Enjoy:
 • Print
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Yahoo! Buzz
 • Twitter
 • Google Bookmarks

22 Responses to “Viktigt!”

 1. Klara January 3, 2012 at 10:36 #

  Din blogg är bäst !
  ska inte sluta läsa den! :)

  • Zachary May 19, 2012 at 12:34 #

   Hejsan <3Skulle jag kunna fe5 lf6sen ? c4r ju inne e5 le4ser ikapp ju , och kan inte det nu.. 'suck *Ja ja , ser mysigt ut med paabprkekspak och mys med frejis .) E ju ne4stan se5 man vill skaffa en till ju .njaaaee .;) bara gosa ibland med dem e5 sen le4mna tbx . d6nskar dig en bra dag krama frejis <3

  • Camila May 22, 2012 at 09:18 #

   Anve4nder ofta din blogg ff6r tips och trix.Ett le4nkbyte vore kanske ngt. Jag te4nkte pcries fre5ga dig hur jag be4r mig e5t att skapa topkategorier.Lyckades inte le4gga koderna pe5 re4tt plats.Kram fre5n d6stersund[] svarar:28 / 09 – 11 bb 21:19:39Vad roligt att hf6ra! Spana in bloggen imorgon se5 kommer nog ett alternativ ff6r dig :) []

 2. Ella January 4, 2012 at 17:39 #

  Du har varit med i KP eller någon annan barn-o-ungdoms tidning va? Känner igen en massa grejer du berättar om här :)

 3. Liv January 4, 2012 at 19:49 #

  kul att din blogg är lyckad! Jag älskar att baka gör det typ hela tiden :D jag har oxå glutenintolerans :/

 4. Lova January 5, 2012 at 14:15 #

  hej, jag vill bara säga att din blogg är väldigt inspirerande! Själv är jag också glutenintolerant och i början av det “nya” kändes det som jag var helt ensam om att ha det. Men jag fortsatte baka som du och ändrade dom ikke glutenfria recepten till glutenfria! I framtiden skulle jag gärna vilja starta ett glutenfritt kafé eller liknande! Och du är en väldigt bra förebild om man kan kalla det det ;) Kram!

 5. Ewe January 6, 2012 at 16:17 #

  Jag förstår vad du menar, är själv i samma situation: 8an, betyg/ plugg, blogg som ska skrivas…

  Tycker att du gör helt rätt i att ta en paus och fokuserar på skolan. :)

  ps, du ska verkligen vara stolt över din blogg och din insats! :D

  • Ria May 22, 2012 at 06:07 #

   Hej! Mitt namn e4r Johanna, jag skrev om dig i en artikel.. Vet inte om du kmmoer ihe5g det, vill bara se4ga att jag tycker att du e4r se5 sjukt duktig pe5 allt du gf6r! Var ett tag sen jag kikade in pe5 din blogg & nu ne4r jag f6ppnade den var det ve4rldens sf6taste design, hoppas verkligen att du ff6rste5r hu duktig due4r! Massa kramar ifre5n mig.[] svarar:28 / 09 – 11 bb 21:19:39Hejsan tjejen! Tack se5 je4ttemycket ff6r din kommentar. Den ge5r rakt in i hje4rtat :) Bamsekram![]

 6. NEJ SMILLA DU FÅR INTE *snyft* Den här bloggen är mitt liv!!

  Skoja bara, va med mig istället för bloggen. :D

 7. Sara January 18, 2012 at 20:45 #

  Din blogg är super bra! :D ;)

 8. Latesha January 21, 2012 at 07:58 #

  Nonhtig I could say would give you undue credit for this story.

 9. Linnéa January 21, 2012 at 21:44 #

  Har läst din blogg i ungefär 1½ år älskar allt du skriver om!Läs gärna min blogg
  linneaslov.devote.se

 10. Anna February 11, 2012 at 21:29 #

  Klart du inte ska stressa med din blogg! Tack för alla bra recept! Vi gör alltid din glutenfria pizzadeg till exempel! Mums! Lycka till med det du tar dig för!

 11. Stina February 11, 2012 at 23:59 #

  Heej Smilla,

  Din blogg är inspererande. Jag fick själv en diagnos om att jag hade gluten som 6 åring. Nu är jag 11 och snart 12. Jag läste också att du hade varit med i KP mm, jag tycker att jag sett dig förr. I alla fall är din blogg bra, det finns många med glutenintolerans ocj du lär nog vara en stor före bild för många. Ibland när det inte finns glutenfritt på vissa ställen känner jag att gluten är jobbigt. Det har hänt flera gånger när jag är på semester och vi blir hungriga, då är det svårt att hitta mat ibland och då önskar jag att jag inte hade gluten. Men oftast känner jag att gluten är lyxigare än valig mat, i skolan händer det ibland att jag får godare mat än mina kompisar. KRAM!

 12. Gabriella February 22, 2012 at 17:57 #

  Hej Smilla! Jag ville bara berätta hur viktig du är för mig och min dotter. Hon fick glutenintolerans när hon var fyra år gammal. Då hittade jag din blogg på nätet och blev jätteglad och inspirerad av att du är så positiv och tycker om att baka. Det gör min dotter också! Nu fyller hon snart sex år och jag hoppas att hon kommer att ha dig som förebild under sin uppväxt. Vi kikar i din blogg och på dina recept tillsammans nu, men snart kan hon läsa själv! Tack för att du finns!

 13. Adriana February 27, 2012 at 13:17 #

  thanks for share!

 14. meg April 12, 2012 at 08:47 #

  gör du en kokbok köper jag den ;) ahah !
  man ska göra de som e bra för en själv så de e bra att du tar en paus tills du känner att du vill och har tid :)
  kommer ofta in på din blogg genom google, när jag googlar recept. :) idag kom jag in pga pizzadegen :D haha :)

 15. Ainhoa April 20, 2012 at 16:51 #

  congratulations, you have very good writing skills, appreciated your work.http://www.turismonobrasil.net

  • Hideo May 19, 2012 at 17:44 #

   oooooooooooooooooooooooooooowww grattis! e4r det en vinst eller ne5t du kf6pt..? idag avlatuss te4vlingen med gravidsmycket hos carolina 1979. te4nkte bara, om du e4r med de4r o te4vlar.. min nya te4vling som jag skulle ha, har e4nnu inte hf6rt av sig. :/ vad gf6ra? mailbomba? jaaa, idag sle5r det nog 200 strecket, jag hade 12 nu sist ne4r jag kollade. det e4r ju bara he4lften kvar. och kve4llen e4r ung. eller ja. kve4llen e4r ju knappt ens ff6dd e4n.

 16. Arenice April 20, 2012 at 23:00 #

  good pointhttp://www.pisconsulta.com

 17. Cleusa April 22, 2012 at 19:08 #

  i like this it’s a great job, keep it up.http://www.listadeemail.org

 18. website May 29, 2012 at 01:09 #

  Oh man. This website is awesome! How do you make it look this good !

Leave a Reply