Jag, Smilla Luuk 15 år

10 Aug

Vem är egentligen den leende tjejen som håller i en hallontårta? Jag har redan skrivit ett författarporträtt som finns här, men det handlar mest om mig i förhållande till min bakning. Vem är när jag inte bakar?

Jag är en Stockholmstjej på femton år. Det tar trettioen minuter för mig att fixa iordning mig på morgnarna och jag äter helst två (glutenfria) knäckemackor med ost på till frukost. Jag skrattar mycket och är positiv till det mesta, min livsfilosofi är att ja alltid är roligare än nej. När jag inte bakar är jag med mina underbara vänner. Vi brukar äta god mat och prata om livet, alternativt gå omkring och fingra på lite för dyra saker i fina butiker, eller vara utomhus och ha kul tills solen gått ner. Jag är väl i stort sett som de flesta andra tonåringar.

Jag är en väldigt kreativ och rastlös person. Mina fingertoppar kliar konstant och jag letar alltid efter nya saker att göra. Jag uttrycker mig via sociala medier, bakning och musik. Gärna kombinerat, när jag är ensam hemma. Sedan drygt ett år tillbaka har jag pysslat med att göra en glutenfri kokbok för Rabén & Sjögren. Det är lite coolt, liksom 15 och författare. Som 16 and pregnant men bra. Inte dåligt.

Av våra fyra årstider tycker jag allra mest om sommaren, för på sommaren kan man plocka bär direkt från busken, bränna hotdogs på engångsgrillar mitt i natten och cykla så snabbt att fartvinden gör en tårögd och man känner sig fri.

Den bästa stunden förra sommaren var när jag och min vän försökte sova på hennes tak. Det gick inte, för att taket var hårt och vi hade kolsyra i venerna och fjärilar i magen. Så, istället för att sova gick vi ut på promenad, fast än att klockan var långt över midnatt. På vår promenad såg vi solen gå både ner och upp över Danderydsvillorna, vi låg på en grusväg och skrattade och pratade, och så pallade vi körsbär som inte riktigt mognat än.

Jag hoppas att den här sommaren kommer bli minst lika bra. Om inte bättre. För visst är det väl så, att när man är femton år blir livet bara bättre och bättre för varje dag som går? Det känns i alla fall som det. Och om det stämmer kommer den här sommaren att bli grym.

Det var lite om mig. En helt vanlig tonåring som gått och blivit författare (omg så crazy). Känner ni mig lite bättre nu? Om inte, så gör det inget för jag kommer att hänga här i flera dagar framöver. Stay tuned.

/Smilla

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

No comments yet

Leave a Reply