Det allra första mötet

11 Aug

En kall februaridag för ett och ett halvt år sedan gick jag, Smilla 14 år, på vingliga klackskorsfötter upp för den kullerstensväg som leder till Norstedtshuset. Bredvid mig gick min mamma, vi skulle träffa en person som jobbar med böcker. En person som läst min blogg och tyckte att jag och mina glutenrecept var bra. Kanske till och med så bra att jag och mitt glutenfria liv skulle kunna bli en kokbok.

Hela den stapplande vägen upprepade jag för mig själv att detta bara var ett kul möte, så att jag inte skulle bli för besviken om det inte blev någon bok av det. Men trots mitt mantra hade jag ändå tusen miljarder förväntansfulla fjärilar som fladdrade runt i min mage. Tusen fjärilar som fick mig att vilja hoppa och skutta av glädje, trots att jag inte hade fått något mer än några rader som föreslog ett möte.

När vi väl kom fram knackade jag på den stora porten, trots att den var olåst och att det bara var att stiga på. Vi var lite tidiga, så vi fick vänta vid receptionen. Jag satt i en av de två fåtöljerna med min marinblåa dunjacka på mig och svettades, dels av nervositet och dels av värmeslag (jag glömde ta av dunjackan när vi kom in, min hjärna kopplade inte så långt).

Efter några minuter kom bokpersonen. Sofia hette hon och hon hade bakat en glutenfri kladdkaka till oss. Vi pratade i någon timme och hon var jättesnäll och jag var jätteglad. Hon lovade inget, förutom att själv försöka övertala cheferna att Sverige behövde en rolig, inspirerande, glutenfri bakbok. Det räckte gott och väl för mig.

På vägen hem dansade jag ner för kullerstensvägen och jag höll på att vricka mina klackskorsfötter, men det gjorde ingenting för att de tusen fjärilarna och skrattet i magen dämpade smärtan. Min bakboksdröm jag haft så länge jag kunnat minnas, skulle förhoppningsvis gå i uppfyllelse och det var bara för bra för att vara sant.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

No comments yet

Leave a Reply