Att vara både vuxen och barn på en och samma gång

13 Aug

Jag är exakt femton år, sju månader och 27 dagar. För fem år sedan gick jag i fyran och hade precis lärt mig skriva mitt namn i skrivstil, och om fem år har jag förmodligen flyttat hemifrån. Jag är precis mitt emellan barn och vuxen, jag står med ena foten i barnvärlden och den andra i vuxenvärlden, alldeles strax redo att ta steget över till andra sidan.

Mitt i detta enorma kliv har jag skrivit en bok. Suttit och knapprat på min dator på helgerna och läst korrektur långt in på nätterna. Jag har även pluggat mig till betyg jag är enormt stolt över och dessutom har jag umgåtts med mina fina vänner så fort jag fått en minut över.

Ibland har det har varit svårt. Det är nog alltid svårt att vara mitt emellan, men kanske lite extra svårt om man (förutom allt obligatoriskt) skriver en bok när man är femton. Då blir det lätt så att H2SO4, connaître, bakdrömmar och det senaste skvallret blandas ihop i ett enda virrvarr i huvudet, samtidigt som kroppen flänger runt från ställe till ställe i hopp om att så fort och skonsamt som möjligt hamna på vuxensidan.

Jag vill hoppa jämfota över den magiska gränsen. Jag vill inte längre stå mitt emellan, just exakt nu vill jag ta steget helt och fullt för jag vet vad som kan vänta en när man är klar med alla logaritmer och franskaverb. Genom att ha skrivit kontrakt med ett av Sveriges största bokförlag har jag fått nosa på det som finns på andra sidan och jag vill ha mer. Jag vill skriva fler böcker och jag vill öppna café och jag vill ha ett eget bak-tv-program. Jag vill bli vuxen, och allra helst vill jag bli det nununu.

Fast kanske ska man passa på att njuta medan man flyter omkring i mitten, för ibland är det rätt så underbart. Till exempel det ögonblicket då man för sista gången lyssnar på rektorns tal och sedan, i armkrok med två av sina bästa kompisar, lämnar grundskolan för gott. Eller när man sitter under ett plåttak mitt i sommarnatten och ljudet av regnsmatter blandas med tonerna från en lite ostämd gitarr och tolv hesa sångröster (varav fyra är i målbrottet).

Ja, kanske borde jag njuta av att vara mitt emellan. Jag är ju faktiskt inte vuxen än. Inte barn heller. Jag är exakt femton år, sju månader och 27 dagar.

Share and Enjoy:
  • Print
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Yahoo! Buzz
  • Twitter
  • Google Bookmarks

No comments yet

Leave a Reply